Σύλλογος Προσωπικού: “Οι εργαζόμενοι δεν έχουν καμία υποχρέωση να βάζουν την υπογραφή τους σε οποιοδήποτε νομικό κείμενο που αφορά την εργασιακή τους σχέση”

0
1501
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΥΔΑΠ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Έχει γίνει “ευχάριστη συνήθεια” στη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ να προσπαθεί να επιβάλει στους εργαζόμενους οποιοδήποτε νομικό κείμενο είναι σε βάρος των συμφερόντων τους και να αποσπάσει τη συναίνεσή τους βάζοντας τους να δηλώσουν ότι έλαβαν γνώση ατομικά ο καθένας.

Όπως λέει κι ο Λαός μας “Αλλού με τρίβεις δέσποτα κι αλλού έχω εγώ τον πόνο.”

Με αφορμή λοιπόν την πρόσφατη ψήφιση και εφαρμογή του ν. 5053/2023 μας καλεί με ανακοίνωση που κυκλοφόρησε ως εξαιρετικά επείγουσα, να υπογράψει το σύνολο των εργαζομένων, με ευθύνη των προϊσταμένων τους, ότι έλαβαν γνώση και επί της ουσίας να αποδεχτούν σιωπηρά άρθρα του εν λόγο νόμου.

Το σωματείο μας έχει να δηλώσει επί αυτής της ενέργειας τα εξής:

  1. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν καμία υποχρέωση να βάζουν την υπογραφή τους σε οποιοδήποτε νομικό κείμενο που αφορά την εργασιακή τους σχέση.
  2. Οι εργασιακή τους σχέση ρυθμίζεται από τον Κανονισμό Προσωπικού, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και την Εργατική Νομοθεσία.
  3. Για οποιαδήποτε συλλογική συμφωνία, διαμόρφωση των εργασιακών συνθηκών και πιθανών αλλαγών υπάρχουν τα συλλογικά τους όργανα που τους εκπροσωπούν.
  4. Ειδικά για τα ζητήματα είτε της οικειοθελούς αποχώρησης είτε της απόλυσης των εργαζόμενων από την ΕΥΔΑΠ (για το οποίο θέλουν να αποσπάσουν τη συναίνεση τους) δεν ισχύουν οι διατάξεις του ν. 5053/2023 αφού οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ καλύπτονται από τις ευνοϊκότερες διατάξεις του Κανονισμού Προσωπικού.

Για το Δ.Σ. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ρετουνιώτης ΣάκηςΧαρατσής Μανώλης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ