Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Σωματείο Αποχέτευσης: “Όλοι την Τετάρτη 21-09-2022 στις 08:00 π.μ., στο ΣτΕ”

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΕΥΔΑΠ

Αθήνα, 20 Σεπτεμβρίου 2022

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Η κυβέρνηση, κατά τη πάγια τακτική της τα τελευταία χρόνια, έφερε μέσα στο καλοκαίρι τροπολογία – όνειδος για την Δημοκρατία και την Δικαιοσύνη για να  παρακάμψει τις αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (190, 191/2022), με τις οποίες κρίθηκε ως αντίθετη με το Σύνταγμα της Χώρας η μεταβίβαση των μετοχών των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ προς το Υπερταμείο (ΕΕΣΥΠ) και επιτάσσει την επιστροφή τους στο Δημόσιο.

Η πράξη αυτή είναι έκφραση προκλητικής αδιαφορίας απέναντι στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και τον Ελληνικό Λαό που απαιτεί  τη δημόσια διαχείριση του φυσικού αγαθού του νερού, και δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη.

Την Τετάρτη 21-09-2022, συζητείται στην Επιτροπή μη Συμμόρφωσης με τις αποφάσεις του ΣτΕ, η άρνηση της κυβέρνησης να συμμορφωθεί με την απόφαση του ΣτΕ. Η κυβέρνηση με την αντιδημοκρατική ΕΚΤΡΟΠΗ ακυρώνει το συνταγματικό ανάχωμα που ύψωσε το ΣτΕ απέναντι στην ιδιωτικοποίηση του νερού.

Σας καλούμε όλους, την Τετάρτη 21-09-2022 στις 08:00 π.μ., στο ΣτΕ, που θα γίνει η συζήτηση στην Επιτροπή μη Συμμόρφωσης. Να διαμαρτυρηθούμε για την προσπάθεια ευτελισμού της Δικαιοσύνης και της προκλητικής αδιαφορίας της κυβέρνησης στη βούληση του Ελληνικού λαού που απαιτεί τη δημόσια διαχείριση του φυσικού αγαθού του νερού.

Καλούμε τα Σωματεία της ΕΥΔΑΠ να αντιδράσουμε όλοι μαζί στην προσπάθεια της κυβέρνησης να  παρακάμψει τις αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21-09-2022 ΣΤΙΣ 08:00 π.μ., ΣΤΟ ΣτΕ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 47-49  ΑΘΗΝΑ

Για το
Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                  Ο Γεν. Γραμματέας
Γιώργος Ραντίτσας                                            Κώστας Μαρινάκης

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ