ΑΚΕ ΕΥΔΑΠ: «Ελπίδα για δικαίωση στο ΣτΕ»

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΥΔΑΠ
ΑΓΩΝΑΣ – ΔΡΑΣΗ – ΕΝΟΤΗΤΑ

Αθήνα 9 Νοεμβρίου  2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Ελπίδα για δικαίωση στο ΣτΕ»

Την Παρασκευή εκδικάστηκε στο ΣτΕ η προσφυγή κατά της ένταξης στο Υπερταμείο, του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΕΥΔΑΠ. Παρευρεθήκαμε εκεί για μια ακόμη φορά, δεδομένης της σοβαρότητας του θέματος αλλά και του γεγονότος ότι συμμετέχουμε και στην προσφυγή.

Ήδη έχει προηγηθεί η απόφαση του Δ´ Τμήματος του ΣτΕ που μας δικαιώνει και εξασφαλίζει τη σημαντικότητα του δημοσίου χαρακτήρα του νερού. Τώρα αναμένουμε όλοι την απόφαση της Ολομέλειας που ελπίζουμε να κινηθεί προς την ίδια κατεύθυνση, δεδομένου ότι έχουν προκύψει και νέα στοιχεία που στηρίζουν και ενισχύουν την προηγούμενη απόφαση.

Η διασφάλιση του δημοσίου χαρακτήρα του νερού, είναι ιδιαίτερης βαρύτητας τόσο για την ΕΥΔΑΠ και τους εργαζόμενους της, όσο και για τους πολίτες. Η απόφαση που θα δικαιώνει την προσφυγή μας κατά του Υπερταμείου θα εξασφαλίσει ότι ο έλεγχος της ΕΥΔΑΠ και των Διοικήσεων της, όπως επίσης και οι μετοχές της,  θα επιστρέψουν στο Κράτος και παράλληλα θα εξασφαλίσει ότι το νερό δε θα πάψει ποτέ να είναι ένα δημόσιο κοινωνικό αγαθό, όπως οφείλει να είναι για όλους τους πολίτες.

Δυστυχώς στην εκδίκαση την Παρασκευή, γίναμε όλοι μάρτυρες της θρασύτατης και λυπηρής παράλληλα, παρουσίας του πρώην Υπουργού Υποδομών επί ΣΥΡΙΖΑ κ. Σπίρτζη, η οποία και μας προκάλεσε μεγάλη έκπληξη. Ο κύριος Σπίρτζης ήρθε να κάνει παράσταση διαμαρτυρίας στον εαυτό του και τις αποφάσεις του και αν δεν είχε φτάσει στο έσχατο σημείο να προκαλέσει με την παρουσία του, τραμπουκισμούς και διαπληκτισμούς  μεταξύ συναδέλφων, μάλλον θα γελούσαμε μαζί του.

Αφού υπέγραψε φαρδιά πλατιά τη δημιουργία του Υπερταμείου και μετά την ένταξη σε αυτό της ΕΥΔΑΠ, ήρθε τώρα να διαμαρτυρηθεί για τις αποφάσεις του. Μάλλον διχασμένη προσωπικότητα θα είναι, όπως φυσικά και οι συνδικαλιστές της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ (κ. Κορλός, κ. Αλεξανδράκης, κ. Ραντίτσας και λοιποί) που έτρεξαν να φωτογραφηθούν και να εναγκαλιστούν με τον λατρεμένο τους τ. Υπουργό.

Ας μας απαντήσει η ΟΜΕ ποιος είχε την φαεινή ιδέα να καλέσει τον κ. Σπίρτζη στην παράσταση διαμαρτυρίας και γιατί;

Και για να μην ξεχνιόμαστε παρακάτω σας παραθέτουμε τις αποφάσεις και φυσικά τις υπογραφές του κ. Σπίρτζη που αποδεικνύουν το ποιος έβαλε για 99 χρόνια την ΕΥΔΑΠ και όχι μόνο, ενέχυρο στα χέρια των δανειστών.

Υποκριτές μέχρι τέλους…

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΚΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρατείνεται (εκ νέου) η θητεία των διοικητικών οργάνων των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων!

Με το άρθρο 72 του ν. 4756/2020 (ΦΕΚ Α 235/26-11-2020) παρατείνεται η θητεία των διοικητικών οργάνων των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων εργαζομένων, εργοδοτών και συνταξιούχων, μέχρι την 30ή Ιουνίου 2021.

Σύλλογος Μηχανικών: Διαμαρτυρία προς το Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ για το νέο Οργανόγραμμα

Με την βεβαιότητα ότι, το συγκεκριμένο οργανόγραμμα θα δυσχεράνει δραματικά την ήδη επιβαρυμένη λειτουργία της Εταιρείας, ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, να μην υποπέσει στο σφάλμα να εισάγει βεβιασμένα ως θέμα στο Δ.Σ. την ψήφισή του και να το θέσει πρώτα σε συζήτηση με τον Σύλλογο Μηχανικών και όποιους άλλους νομίζουν, προκειμένου, έστω και την τελευταία στιγμή, να αποφευχθούν προβλήματα νομιμότητας και κανονιστικής συμμόρφωσης.

ΕΣΚ: “Η ΕΥΔΑΠ εν μέσω πανδημίας απειλεί μικροεπαγγελματία με κατάσχεση για χρέη από σπίτι που καταστράφηκε στο σεισμό του 1999!

Το ποσό των 610,82 ευρώ ζητά με εξώδικο η ΕΥΔΑΠ από μικροεπαγγελματία στο Μενίδι, για κατανάλωση νερού σε σπίτι το οποίο καταστράφηκε το Σεπτέμβρη του 1999 από το σεισμό των 5,9 Ρίχτερ και από τότε δεν κατοικείται!

ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ: 24ωρη Απεργία  – Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ στις 26 ΝΟΕΜΒΡΗ, δεν εργαζόμαστε με φυσική παρουσία και  τηλεργασία, δηλώνουμε απεργοί και ορθώνουμε τείχος αντίστασης ενάντια στην ανάλγητη και αντεργατική κυβερνητική πολιτική, που εκμεταλλεύεται την πανδημία και φορτώνει τα βάρη στον κόσμο της μισθωτής εργασίας.  

Σωματείο Αποχέτευσης: Συμμετέχουμε στην απεργία της 26 Νοεμβρίου

Το Σωματείο μας αποφάσισε ομόφωνα, να συμμετάσχει στην απεργία που έχει κηρύξει η ΟΜ.Ε ΕΥΔΑΠ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας για την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020 αντιδρώντας στη πρόθεση της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης του Κυρ. Μητσοτάκη που επιμένει να καταθέσει νομοσχέδιο για την κατάργηση του 8ώρου, την αποδυνάμωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας , που ''φακελώνει'' τα συνδικάτα και προσπαθεί να  τα χειραγωγήσει, με διάφορες μεθόδους. 

Νομοσχέδιο Βρούτση: Καταργούνται το 8ωρο και οι υπερωρίες – Το ευρωπαϊκό κεκτημένο & η 135 διεθνή σύμβασης εργασίας! 

γράφει ο Κώστας Νικολάου, Μέλος Διοικούσας Επιτροπής ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ • Κρίσιμα ερωτηματικά θέτει ο υπουργός εργασίας κ. Ι. Βρούτσης με το εσπευσμένο νομοσχέδιο (μεσούσης πανδημίας) για τη «Διευθέτηση του Χρόνου Εργασίας».

Σύλλογος Προσωπικού: Στις 26/11 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ – Πρέπει ΤΩΡΑ να δοθεί απάντηση στην κυβέρνηση

Επειδή όμως πρέπει τώρα και όχι «αργότερα» να δοθεί απάντηση στην κυβέρνηση που αξιοποιεί την πανδημία και τις περιοριστικές συνθήκες για να περάσει βάρβαρα αντεργατικά μέτρα και να εντείνει την καταστολή, το Σωματείο μας πήρε απόφαση συμμετοχής στην μεγάλη πανεργατική απεργία που ήδη έχει αποφασίσει το ΕΚΑ και δεκάδες δευτεροβάθμια συνδικάτα αλλά στη συνέχεια της απόφασής μας και η ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ. 

Σύλλογος Επιστημονικού Προσωπικού: H Διοίκηση να εξασφαλίσει τον απαραίτητο και αναγκαίο εξοπλισμό για την τηλεργασία

Καλούμε τη Διοίκηση να εξασφαλίσει άμεσα σε όλους τους εργαζόμενους που βρίσκονται στο καθεστώς της τηλεργασίας, όλο τον απαραίτητο και αναγκαίο εξοπλισμό (laptop ,ακουστικά, τηλέφωνα) και τις απαραίτητες προσβάσεις σε εταιρικές εφαρμογές, ώστε να διευκολύνει τις συνθήκες εργασίας τους.

Mείωση των δαπανών για την Υγεία, προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός

Ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει μείωση των κονδυλίων κατά τουλάχιστον 600 εκατ. ευρώ, την ώρα που αυξάνονται οι δαπάνες για την άμυνα κατά 30%, στα 5,5 δισ. ευρώ ● Δραστικό ψαλίδι και στις δαπάνες για την απασχόληση.

ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ: Πρόσκληση στη Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ για διάλογο για τη νέα ΣΣΕ

Αίτηση - Πρόσκληση προς τη Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ για συνάντηση και έναρξη διάλογου για την υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here