Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

ΑΚΕ ΕΥΔΑΠ: «Ελπίδα για δικαίωση στο ΣτΕ»

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΥΔΑΠ
ΑΓΩΝΑΣ – ΔΡΑΣΗ – ΕΝΟΤΗΤΑ

Αθήνα 9 Νοεμβρίου  2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Ελπίδα για δικαίωση στο ΣτΕ»

Την Παρασκευή εκδικάστηκε στο ΣτΕ η προσφυγή κατά της ένταξης στο Υπερταμείο, του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΕΥΔΑΠ. Παρευρεθήκαμε εκεί για μια ακόμη φορά, δεδομένης της σοβαρότητας του θέματος αλλά και του γεγονότος ότι συμμετέχουμε και στην προσφυγή.

Ήδη έχει προηγηθεί η απόφαση του Δ´ Τμήματος του ΣτΕ που μας δικαιώνει και εξασφαλίζει τη σημαντικότητα του δημοσίου χαρακτήρα του νερού. Τώρα αναμένουμε όλοι την απόφαση της Ολομέλειας που ελπίζουμε να κινηθεί προς την ίδια κατεύθυνση, δεδομένου ότι έχουν προκύψει και νέα στοιχεία που στηρίζουν και ενισχύουν την προηγούμενη απόφαση.

Η διασφάλιση του δημοσίου χαρακτήρα του νερού, είναι ιδιαίτερης βαρύτητας τόσο για την ΕΥΔΑΠ και τους εργαζόμενους της, όσο και για τους πολίτες. Η απόφαση που θα δικαιώνει την προσφυγή μας κατά του Υπερταμείου θα εξασφαλίσει ότι ο έλεγχος της ΕΥΔΑΠ και των Διοικήσεων της, όπως επίσης και οι μετοχές της,  θα επιστρέψουν στο Κράτος και παράλληλα θα εξασφαλίσει ότι το νερό δε θα πάψει ποτέ να είναι ένα δημόσιο κοινωνικό αγαθό, όπως οφείλει να είναι για όλους τους πολίτες.

Δυστυχώς στην εκδίκαση την Παρασκευή, γίναμε όλοι μάρτυρες της θρασύτατης και λυπηρής παράλληλα, παρουσίας του πρώην Υπουργού Υποδομών επί ΣΥΡΙΖΑ κ. Σπίρτζη, η οποία και μας προκάλεσε μεγάλη έκπληξη. Ο κύριος Σπίρτζης ήρθε να κάνει παράσταση διαμαρτυρίας στον εαυτό του και τις αποφάσεις του και αν δεν είχε φτάσει στο έσχατο σημείο να προκαλέσει με την παρουσία του, τραμπουκισμούς και διαπληκτισμούς  μεταξύ συναδέλφων, μάλλον θα γελούσαμε μαζί του.

Αφού υπέγραψε φαρδιά πλατιά τη δημιουργία του Υπερταμείου και μετά την ένταξη σε αυτό της ΕΥΔΑΠ, ήρθε τώρα να διαμαρτυρηθεί για τις αποφάσεις του. Μάλλον διχασμένη προσωπικότητα θα είναι, όπως φυσικά και οι συνδικαλιστές της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ (κ. Κορλός, κ. Αλεξανδράκης, κ. Ραντίτσας και λοιποί) που έτρεξαν να φωτογραφηθούν και να εναγκαλιστούν με τον λατρεμένο τους τ. Υπουργό.

Ας μας απαντήσει η ΟΜΕ ποιος είχε την φαεινή ιδέα να καλέσει τον κ. Σπίρτζη στην παράσταση διαμαρτυρίας και γιατί;

Και για να μην ξεχνιόμαστε παρακάτω σας παραθέτουμε τις αποφάσεις και φυσικά τις υπογραφές του κ. Σπίρτζη που αποδεικνύουν το ποιος έβαλε για 99 χρόνια την ΕΥΔΑΠ και όχι μόνο, ενέχυρο στα χέρια των δανειστών.

Υποκριτές μέχρι τέλους…

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΚΕ

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ