Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

«Ανοικτή Πρωτοβουλία» για την συγκρότηση κοινωνικού μετώπου αντίστασης και αγώνα ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας

«Ανοικτή Πρωτοβουλία»
για την συγκρότηση κοινωνικού μετώπου αντίστασης και αγώνα ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 3-4-2018

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Μαρτίου στην αίθουσα της ΠΟΕ/ΟΤΑ, σύσκεψη της «Ανοικτής Πρωτοβουλίας» για την συγκρότηση κοινωνικού μετώπου αντίστασης και αγώνα ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Δεκάδες αγωνιστές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, τόσο από χώρους της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ, του ΔΕΣΦΑ, ΔΕΠΑ, ΕΔΑ Αττικής, ΑΣΠΡΟΦΩΣ, Συγκοινωνιών (ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ), αλλά και συνδικαλιστές από την εκπαίδευση, τους ΟΤΑ, την Υγεία, καθώς και συλλογικότητες που δίνουν επιμέρους αγώνες.

Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται να καλύψει ένα υπαρκτό κενό στην προσπάθεια συντονισμού και οργάνωσης τους αγώνα για την υπεράσπιση των κοινωνικών αγαθών.

Ήδη την ώρα της σύσκεψης, ανακοινώνονταν από το ΤΑΙΠΕΔ το άνοιγμα των δεσμευτικών προσφορών για την ΔΕΣΦΑ, καθώς επίσης δόθηκε εντολή μέχρι τέλος Ιουνίου να αδειάσει το αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στο Ελληνικό για να περάσει ο χώρος στα χέρια του Λάτση, εξελίξεις που καταδεικνύουν την αναγκαιότητα της πρωτοβουλίας αυτής.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σύσσωμη η μνημονιακή «αντιπολίτευση» (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και λοιποί), υλοποιώντας την πολιτική ΕΕ και ΔΝΤ, σχεδιάζουν το αμέσως επόμενο διάστημα, να ολοκληρώσουν το ξεπούλημα όλων των δημοσίων επιχειρήσεων στο μεγάλο κεφάλαιο ντόπιο και ξένο, στερώντας την πρόσβαση σε νερό, ενέργεια, υγεία, παιδεία, δημόσιους χώρους από μεγάλα κομμάτια της φτωχοποιημένης ελληνικής κοινωνίας.

Είναι πλέον όρος επιβίωσης για όλους μας για αυτό και έχει μεγάλη σημασία να εμπλακεί ενεργά η κοινωνία σε ένα αγωνιστικό μέτωπο για την αποτροπή αυτής της προοπτικής, μια που η ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών αγαθών μας αφορά όλους.

Δεν θα συνεναίσουμε στην παγιωμένη στάση των γραφειοκρατικών και κυβερνητικών συνδικαλιστικών ηγεσιών του κοινωνικού συμβιβασμού των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ που όχι μόνο αρνούνται την οργάνωση της αντίστασης αλλά πολύ περισσότερο περνάνε κλίμα συμφωνίας με τις ιδιωτικοποιήσεις.

Αποφασίστηκε από όλους η συγκρότηση της «Ανοικτής Πρωτοβουλίας» για την συγκρότηση κοινωνικού μετώπου αντίστασης και αγώνα ενάντια στο ξεπούλημα της; δημόσιας περιουσίας». Ορίστηκε Συντονιστική Επιτροπή.

Αποφασίστηκε η ανάληψη πρωτοβουλιών το αμέσως επόμενο διάστημα, με την έκδοση ανακοίνωσης που θα περιέχει τις βασικές θέσεις της «Ανοικτής Πρωτοβουλίας», η δημιουργία ιστότοπου, μια σειρά από μαζικές δράσεις τόσο στους χώρους εργασίας όσο και στις γειτονιές, η οργανωμένη παρουσία στις επόμενες μάχες του εργατικού κινήματος την πρωτομαγιά και στις πανεργατικές κινητοποιήσεις.

Αναλυτικά οι δράσεις της «Ανοικτής Πρωτοβουλίας» θα ανακοινωθούν σύντομα.

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ