Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Bρετανία – Thames Water: Μερική χρεοκοπία για την μεγαλύτερη εταιρεία ύδρευσης

Η μεγαλύτερη βρετανική ιδιωτική εταιρεία ύδρευσης Thames Water ανακοίνωσε ότι έχει αθετήσει ορισμένα από τα χρέη της, αφού δεν κατάφερε να καταβάλει τους τόκους που οφείλονταν νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα.

Η Kemble Water Finance (στην οποία ανήκει η εταιρεία ύδρευσης Thames Water) έστειλε επίσημη ειδοποίηση αθέτησης υποχρεώσεων στους κατόχους των ομολόγων της ύψους 400 εκατ. λιρών (505 εκατ. δολαρίων) που λήγουν τον Μάιο του 2026, καθώς δεν κατέβαλε τόκους, σύμφωνα με δήλωση.

Σύμβουλοι στη συμβουλευτική εταιρεία αναδιάρθρωσης Alvarez and Marsal συνεργάζονται με την Kemble, καθώς η εταιρεία επιδιώκει να ξεκινήσει συνομιλίες με δανειστές και ομολογιούχους για τη δομή του χρέους της.

Η εταιρεία ζητά από τους πιστωτές να μην προβούν σε καμία ενέργεια, ώστε να έχει τη σταθερότητα να διερευνήσει «όλες τις επιλογές», σύμφωνα με την κατάθεση.

Η εταιρεία κοινής ωφέλειας – η οποία προμηθεύει το 25% του νερού της Αγγλίας – παλεύει κάτω από ένα μεγάλο σωρό χρέους. Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και οι κάτοχοι μετοχών έχουν εγκλωβιστεί σε αδιέξοδο σχετικά με την ένεση περισσότερων ιδίων κεφαλαίων στην εταιρεία. Η εταιρεία έχει επίσης αντιμετωπίσει επικρίσεις για το κακό περιβαλλοντικό της ιστορικό.

Την περασμένη εβδομάδα, η Kemble ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να κάνει πληρωμές τόκων και δεν θα αποπληρώσει ένα δάνειο που λήγει στο τέλος του μήνα.

Αυτό συνέβη αφού οι μέτοχοι της Thames Water αρνήθηκαν να παράσχουν 500 εκατ. λίρες φρέσκου μετοχικού κεφαλαίου, την πρώτη πληρωμή που απαιτείται για τη χρηματοδότηση ενός σχεδίου ανάκαμψης.

Τα ομόλογα του 2026 της Kemble διαπραγματεύονται σε δυσμενή επίπεδα εδώ και αρκετούς μήνες και τώρα διαπραγματεύονται περίπου στις 17 πένες ανά λίρα, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ