Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023
Κώστας Λυμπέρης
Κώστας Λυμπέρης
Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ. του Συλλόγου Επιστημονικού Προσωπικού ΕΥΔΑΠ. Μέλος της Γραμματείας του ΣΕΚΕΣ για Δημόσια ΕΥΔΑΠ

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

Χαιρετισμός Κώστα Λυμπέρη στην συναυλία της Θεσσαλονίκης για την υπεράσπιση του νερού

Χαιρετισμός του Γεν. Γραμματέα του Συλλόγου Επιστημονικού Προσωπικού ΕΥΔΑΠ, Κώστα Λυμπέρη, στην τεράστια συναυλία της Θεσσαλονίκης στις 02-04-2023, για την υπεράσπιση του νερού και των κοινών αγαθών.

Με βάση την, κατά πλειοψηφία απόφαση του ΔΣ του συλλόγου μας στις 30-03-2023, μετέβη στη Θεσσαλονίκη ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου μας και ήταν ένας εκ των ελαχίστων που δόθηκε από τους διοργανωτές, βήμα για χαιρετισμό. Αναγνωρίζοντας το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει ο Σύλλογός μας στο κίνημα του δημόσιου νερού αλλά και στην ίδια την προετοιμασία και επιτυχία της συναυλίας.

“Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι, συναγωνιστές του δημόσιου νερού.

Ταξιδέψαμε από την Αθήνα και βρεθήκαμε απόψε εδώ, σε αυτήν την όμορφη βραδιά και τη μεγαλειώδη συναυλία με απόφαση του Συλλόγου Επιστημονικού Προσωπικού ΕΥΔΑΠ και ως εκπρόσωποι της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ, προκειμένου να χαρούμε μαζί σας, να δηλώσουμε την κοινή μας πλεύση και να στηρίξουμε, όπως όλη την τελευταία 12ετία κάνουμε, κάθε προσπάθεια και κάθε αγώνα, σε οποιαδήποτε γωνιά της Ελλάδας για νερό ελεύθερο, απρόσκοπτα, καθολικά και με ασφάλεια προσβάσιμο.

Για ποιοτικές υπηρεσίες αποχέτευσης και καθαρό πόσιμο νερό για όλους.

Με τους συναγωνιστές της ΕΥΑΘ και της Θεσσαλονίκης έχουμε βρεθεί πολλές φορές στους αγώνες υπέρ του δημόσιου νερού και θεωρήσαμε υποχρέωσή μας να βρεθούμε και να στηρίξουμε την αποψινή σας δράση, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού αλλά και όλων των κοινών αγαθών συνολικά.

Τα οικονομικά συμφέροντα και οι πολιτικοί τους υπηρέτες επιτίθονται με σφοδρότητα στην κοινωνία.

 1. ΔΙΑΤΡΟΦΗ
 2. ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑ
 3. ΝΕΡΟ
 4. ΕΝΕΡΓΕΙΑ
 5. ΥΓΕΙΑ-ΠΡΟΝΟΙΑ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
 6. ΠΑΙΔΕΙΑ
 7. ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ-ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
 8. ΤΗΛ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
 9. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (ΠΛΟΥΡΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ)
 10. ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΧΩΡΟΙ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
 11. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΚΑΙ  ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Βρίσκονται στο στόχαστρό τους. Και η κοινωνία στενάζει. Αλλά και αγωνίζεται και νικάει. Για αυτό είμαστε όλοι απόψε εδώ.

Συνεχίζουμε τη μάχη ώστε το νερό να ρέει ελεύθερο από τα φράγματα των κερδών και του χρέους. Συνενωνόμαστε όλα τα ρυάκια, των κατά τόπους αγώνων, των κατά τόπους οργανισμών ύδρευσης – αποχέτευσης, των υδροδοτούμενων στις πόλεις και τα χωριά, των αρδευόμενων αγροτών, σε μια μεγάλη κοίτη που θα διασώσει το νερό από την κερδοσκοπική μανία των συμφερόντων και την ιδεοληπτική εμμονή των κυβερνώντων στην άμεση και έμμεση ιδιωτικοποίησή του.

Οι αμέσως επόμενοι στόχοι μας είναι:

 • Η έξοδος των ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ, έως 23/12/2023 από το υπερταμείο, όπως και οι αποφάσεις του ΣτΕ επιτάσσουν
 • Η κατάργηση του νόμου για τη Ρυθμιστική Αρχή Υδάτων, που πέρασε μόνη της η κυβέρνηση, ενάντια σε όλους τους φορείς και ενάντια στην καθολική λαϊκή βούληση, πριν λίγες μέρες στην υπό διάλυση Βουλή. Και
 • Οι στοχευμένες αλλά μαζικές προσλήψεις στους οργανισμούς ύδρευσης – αποχέτευσης σε όλη την Ελλάδα.

Φίλες και φίλοι.

Ακούσαμε πολλές φορές την τελευταία 12ετία ότι ο αγώνας μας είναι μάταιος.

Όμως κατορθώσαμε με αυτούς τους αγώνες το νερό να είναι το μόνο εκ των κοινών αγαθών που δεν έχει ιδιωτικοποιηθεί πλήρως. Κατορθώσαμε το νερό να μην έχει γίνει σαν το ρεύμα ακριβό. Κατορθώσαμε πέντε ιστορικές αποφάσεις του ΣτΕ για το νερό ενάντια στην άμεση ιδιωτικοποίηση, ενάντια στην έμμεση ιδιωτικοποίηση, ενάντια στην εμπορευματοποίηση και ενάντια στην εργολαβοποίηση.

Ενωμένοι οι εργαζόμενοι από όλη την Ελλάδα και σε ισχυρή συμμαχία με τους φυσικούς μας συμμάχους, την ελληνική κοινωνία, θα τα καταφέρνουμε κάθε φορά που θα επιδιώκουν να ιδιωτικοποιήσουν το νερό.

Ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ απόψε και ΚΑΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ για να αποεμπορευματοποιήσουμε και απoϊδιωτικοποιήσουμε όλα τα ΚΟΙΝΑ ΑΓΑΘΑ”.

ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ