Χαιρετισμός του Μ. Χαρατσή, Γραμματέα του Συλλόγου Προσωπικού στο Συλλαλητήριο Συνδικάτων, Ομοσπονδιών

0
72

Πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ πραγματοποίησαν στις 11/6 χιλιάδες εργαζόμενοι που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και Σωματείων, στην Αθήνα ενώ προηγήθηκε συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε ο γραμματέας του Συλλόγου Προσωπικού ΕΥΔΑΠ, Μανώλης Χαρατσής.

“Εκ μέρους του Συλλόγου Προσωπικού ΕΥΔΑΠ και των εργαζομένων σ’ αυτήν χαιρετίζω τη σημερινή συγκέντρωση των Συνδικάτων.

Αυτή την περίοδο αντιμετωπίζουμε κι εμείς, όπως κι εσείς τις συνέπειες της πανδημίας και της κρίσης.

Με αφορμή την πανδημία του κορωνοϊού επιταχύνουν τα μέτρα που αποτελούσαν διαρκείς πόθους των επιχειρηματικών ομίλων.

Με προκάλυμμα την «έκτακτη κατάσταση», τα “προσωρινά μέτρα” που πάρθηκαν και χτυπούν τους μισθούς, το ωράριο, τις εργασιακές σχέσεις, έχουν στόχο να τα μονιμοποιήσουν.

Θέριεψε και στην ΕΥΔΑΠ η τηλεργασία, το “πάστωμα“ των εργαζομένων σε ακατάλληλα κτήρια, η εντατικοποίηση της εργασίας, η ελαστικοποίηση της εργασίας, αξιοποιήθηκαν οι ΠΝΠ στους εργολαβικούς εργαζόμενους ώστε να πληρώθουν τα δώρα του Πάσχα το…καλοκαίρι.

Έγινε φανερό σε συνθήκες εγκλεισμού, πως η Ύδρευση, το νερό, όπως και η ενέργεια είναι τα πιό πολύτιμα αγαθά για τη ζωή και την υγεία του λαού, για τις ανάγκες των Νοσοκομείων, των σχολείων, για τις ανάγκες της παραγωγής.

Αυτό το πολύτιμο αγαθό, το νερό, θέλει τώρα η κυβέρνηση να το Ιδιωτικοποιήσει εκχωρώντας και το Εξωτερικό Υδροδοτικό Σύστημα (λίμνες, φράγματα, ποτάμια, αντλιοστάσια, κανάλι μεταφοράς κλπ) πατώντας και πάνω στους νόμους του ΣΥΡΙΖΑ και παλιότερους του ΠΑΣΟΚ, υλοποιώντας ένα μακροχρόνιο σχεδιασμό και επιδίωξη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων να βάλουν στο χέρι τις υποδομές της χώρας (αφού αυτές περιλαμβάνουν το 80% των υδάτινων αποθεμάτων).

Αυτή είναι μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη για το λαό,  για την ποιότητα του νερού που θα πίνει, για την συνεχή και απρόσκοπτη πρόσβαση του στο πολύτιμο αυτό αγαθό, για την βέβαιη αύξηση της τιμής του νερού , για το ποιος θα έχει τον έλεγχο εντέλει των υδάτινων αποθεμάτων.

Εμείς δε σκοπεύουμε να τους κάνουμε τη χάρη.

Επιδιώκουμε, να σηκώσουμε τοίχος αντίστασης, να τους χαλάσουμε τα σχέδια.

Σ’ αυτή την προσπάθεια σας θέλουμε δίπλα μας.

Ζητάμε τη στήριξη και την αλληλεγγύη σας.

Για να μη πούμε τελικά “το νερό νεράκι”.

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here