ΔΑΚΕ Αποχέτευσης: “Εκλογές Βόρειας Κορέας” (!!!)

0
137

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

ΕΚΛΟΓΕΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ

Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές του Σωματείου μας στις οποίες υπήρξε μαζική συμμετοχή, παρότι πολλοί συνάδελφοι ψήφισαν υπό το κράτος εκφοβισμού, απειλών και τρομοκρατίας, που σκόπιμα και συστηματικά δημιούργησαν οι Αλεξανδράκης και Ραντίτσας.

Όλοι μας υπήρξαμε μάρτυρες των τραμπουκισμών τους κατά την προεκλογική περίοδο, που οδήγησαν σε μια εκλογική διαδικασία που θα ζήλευε και η Βόρεια Κορέα. Τελικά η «Δημοκρατική Προοδευτική Συμμαχία» (ΠΑΣΚΕ Αποχέτευσης κατά τα λοιπά) επιβεβαίωσε ότι είναι το πιο αντιδημοκρατικό αναχρονιστικό, παλαιοκομματικό και φθαρμένο μόρφωμα μέσα στην ΕΥΔΑΠ.

Επί τρεις μέρες που διεξαγόταν η ψηφοφορία, ο στόλος οχημάτων της Αποχέτευσης ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία να μεταφέρει ψηφοφόρους τους, προφανώς με την έγκριση του Διευθυντή Αποχέτευσης κ. Βουγιουκλάκη, ο οποίος δυστυχώς δεν κατάφερε να εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚΕ, παρ όλες τις φιλότιμες προσπάθειες που έκανε.

Ο νέος Προϊστάμενος της μαϊμού υπηρεσίας οχημάτων αποχέτευσης, κ. Γελαδάς, πήρε είδηση τι έγινε ή επέλεξε να κάνει τα στραβά μάτια; Τώρα εξηγείται η επιμονή τους για τη δημιουργία της «νέας» υπηρεσίας. Για όλα τα παραπάνω υπάρχουν τεκμήρια τα οποία πολύ σύντομα θα παρουσιαστούν. Σε κάθε σοβαρή Εταιρεία θα είχε ήδη διαταχθεί πειθαρχικός έλεγχος για όλα όσα πρωτοφανή συνέβησαν.

Οι ευθύνες της Διοίκησης είναι μεγάλες για την ανοχή που επιδεικνύει σε αυτές τις πρακτικές, για την υποστήριξη που τους παρείχε όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλά και γιατί ακολούθησε πιστά τις υποδείξεις των συγκεκριμένων συνδικαλιστών με αποτέλεσμα τη δημιουργία τεράστιων προβλημάτων για την Εταιρεία. Ο ίδιος ο κ. Μπενίσης έχει παγιδευτεί και είναι βέβαιο ότι το σύστημα διαπλοκής που έχει αφήσει να αναπτυχθεί στην Αποχέτευση, το οποίο δημιούργησε με το νέο οργανόγραμμα που τελειωμό δεν έχει και επιβαρύνει οικονομικά την Εταιρεία, θα το βρει μπροστά του πολύ σύντομα.

Παρόλα αυτά τα θλιβερά, το ψηφοδέλτιο μας, κατάφερε να αυξήσει τις ψήφους του στην Ομοσπονδία.
Υπό αυτές τις συνθήκες, ο αγώνας που έδωσαν με ήθος και αξιοπρέπεια οι υποψήφιοί μας ήταν επιτυχημένος και για αυτό ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους που μας τίμησαν με την ψήφο τους.
Δυστυχώς πρέπει να επισημάνουμε ότι με τα αποτελέσματα που καταγράφηκαν, οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα καλύτερο. Η πλήρης υποβάθμιση του Σωματείου, οι απολυταρχικές μεθοδεύσεις και η αδιαφορία για το κοινό συμφέρον θα συνεχιστούν. Εκλέχτηκαν αυτοί που με την ανευθυνότητά τους, εμπόδιζαν την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, αυτοί που ξεπούλησαν τις νίκες μας στα δικαστήρια για τα μισθολογικά, αυτοί που με την εγκληματική αδράνειά τους, φτωχοποίησαν τους εργαζόμενους στην αποχέτευση οι οποίοι έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες μειώσεις και την πιο άγρια φορολόγηση.

Οι νέοι συνάδελφοι, πρόσληψης 2015-2016, που παρασύρθηκαν σε αυτές τις εκλογές, σύντομα θα συνειδητοποιήσουν ότι ψήφισαν αυτούς που εμπόδισαν με κάθε μέσο την πρόσληψή τους από το 2009 με συνέπεια να είναι άνεργοι επί επτά χρόνια. Που με πρωτεργάτη τον Αλεξανδράκη το 2009 έστηναν σόου μπροστά στις κάμερες στη Σούδα και που έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να είναι άνεργοι μέχρι και σήμερα. Έτσι κοροϊδεύει επί χρόνια ο Αλεξανδράκης όλους τους εργαζόμενους στην Αποχέτευση.

Είναι φανερό, ότι με την υπεροψία της πλειοψηφίας συνεχίζουν την πάγια τακτική τους να προσπαθούν να σπείρουν τη διχόνοια και το μίσος μεταξύ των συναδέλφων.
Την ώρα που εμείς προσπαθούμε ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε τα κρίσιμα προβλήματα των εργαζομένων, ειδικά μετά την ένταξη της ΕΥΔΑΠ στο Υπέρ Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, η ΟΜΕ οφείλει να περιθωριοποιήσει όλους αυτούς που με τις πράξεις τους και τις συμπεριφορές τους δημιουργούν μόνο προβλήματα στον αγώνα μας.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

Υ.Γ. Θυμίζουμε ότι κατά το πρόσφατο Συνέδριο της ΟΜΕ, ο Γραμματέας Οικονομικών έδωσε αναλυτικά όλες τις απαντήσεις στους συνέδρους οι οποίοι με συντριπτική πλειοψηφία, ακόμα και της παράταξής του, υπερψήφισαν το Πρακτικό της Ελεγκτικής Επιτροπής και τον Οικονομικό Απολογισμό.
Ο Αλεξανδράκης, αφού κόπτεται τόσο για τα οικονομικά, αντί να παριστάνει τον κατήγορο θα πρέπει να δώσει σε όλους τους συναδέλφους πειστικές απαντήσεις, αν έχει, γιατί το 2013 που ήταν Διοίκηση στην Ομοσπονδία δαπάνησε μέσα σε λίγες μέρες 180.000 ευρώ για διαφημιστική καμπάνια δήθεν κατά της ιδιωτικοποίησης. Έτσι εννοεί το νοικοκύρεμα; Περιμένουμε τις απαντήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ