Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

ΔΑΚΕ-ΕΥΔΑΠ όλα τα κέρδη στους μετόχους ούτε σταγόνα για τους εργαζόμενους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΟΧΟΥΣ – ΟΥΤΕ ΣΤΑΓΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Σε μια πρωτοφανή στα χρονικά της Εταιρείας απόφαση, η Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ΕΥΔΑΠ διανέμει το 76% των κερδών της Εταιρείας στους μετόχους.
Κι ενώ αρχικά η Απόφαση του ΔΣ ΕΥΔΑΠ προέβλεπε ποσό 0,21 €/μετοχή, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης προτάθηκε από το Ελληνικό Δημόσιο αύξηση του ποσού αυτού στα 0,31€/μετοχή, ανεβάζοντας το συνολικό μέρισμα στα 33 εκατ. ευρώ αντί των 22 εκατ. ευρώ που είχε αποφασίσει το Διοικητικό Συμβούλιο.

Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι που δημιούργησαν αυτήν την κερδοφορία όχι μόνο δεν έχουν κανένα μερίδιο από τα κέρδη της Εταιρείας αλλά αντίθετα βλέπουν τις αποδοχές τους να μειώνονται διαρκώς αφού πλήττονται βάναυσα από την άμεση και έμμεση φορολογία και το νέο ασφαλιστικό, ενώ θα δεχθούν τη χαριστική βολή με το Νόμο για τα εργασιακά που θα ψηφιστεί το Φθινόπωρο.

Παράλληλα, όπως προκύπτει από τις συνεδριάσεις της αρμόδιας Επιτροπής, έχει γίνει λανθασμένη εφαρμογή των μισθολογικών μας περικοπών από το 2012 μέχρι σήμερα με συνέπεια να υπάρχει κάποιο οφειλόμενο ποσό προς όλους τους εργαζόμενους, το οποίο πρέπει να τους αποδοθεί άμεσα. Καλούμε τη Διοίκηση να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να επιλυθεί άμεσα το συγκεκριμένο θέμα.

Στα πλαίσια της άμεσης ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ μετά την ένταξή της στο Υπερταμείο, έχει ήδη αποφασιστεί η Επιστροφή Κεφαλαίου, που θα έχει ως συνέπεια η ΕΥΔΑΠ να μην μπορεί να υλοποιήσει το Επενδυτικό της Πρόγραμμα και να μην είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της απέναντι στους πολίτες.

Η κυβέρνηση της «αριστεράς» αποδείχθηκε ικανότατη στο να εφαρμόζει τις πιο ακραίες-σκληρές νεοφιλελεύθερες πολιτικές ψηφίζοντας με χαρακτηριστική ευκολία όσα κατήγγειλε λίγους μήνες πριν.

Οι εργαζόμενοι θα δώσουν σκληρή μάχη σε όλα τα μέτωπα και δεν θα επιτρέψουν το ξεπούλημα των φυσικών και κοινωνικών αγαθών της χώρας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ
Ο Πρόεδρος
Αγγελάκης Μανώλης

Ο Γ. Γραμματέας
Κιόσης Χρήστος

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ