Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023

ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ: Ώρα συσπείρωσης και αγώνα

ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ 20/3/2018

ΩΡΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ

Σε μια τυπική συνάντηση, με όσους από το προσωπικό κατάφεραν να παρευρεθούν στο αμφιθέατρο του Περισσού στις 16.3.2018, κληθήκαμε να συμμετάσχουμε. Τουλάχιστον διευκρινίστηκε με Δελτίο Τύπου της ΟΜΕ, ποιανού ιδέα ήταν η διοργάνωση αυτής της συγκέντρωσης. Θεωρούμε ότι μια τέτοια εκδήλωση θα έπρεπε να είναι πιο ουσιαστική και μαζική ώστε να ακουστούν οι απόψεις των συναδέλφων κυρίως και όχι τόσο των συνδικαλιστών.

Μετά την επίσημη ένταξη της ΕΥΔΑΠ απευθείας στο Υπερταμείο, από την κυβέρνηση, τίποτα δεν θα είναι το ίδιο για τους εργαζόμενους. Στο κείμενο του Νόμου περιγράφεται αλλαγή διοικήσεων, περιστολή δαπανών, και εξορθολογισμός λειτουργίας. Στο «στρατηγικό σχέδιο» που έχει ετοιμάσει το Ταμείο για την ΕΥΔΑΠ, είναι φανερό ότι έρχονται ανατροπές, οι οποίες θα προκαλέσουν αντιδράσεις. Από την υποχρέωση των διοικήσεων να τηρούν δεσμευτικούς στόχους σαν να πρόκειται για ιδιωτικές επιχειρήσεις, την ανακατανομή προσωπικού μέσω κινητικότητας ακόμα και ομαδικές απολύσεις.

Το 11% των μετοχών της ΕΥΔΑΠ, θα πωληθεί άμεσα σύμφωνα με τον τελευταίο Προϋπολογισμό που κατέθεσε στη Βουλή ο Υπουργός Οικονομικών, αυτό έχει ως συνέπεια και την εκχώρηση του management στον ιδιώτη.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, τις κρίσιμες αυτές ώρες δεν έχουμε δικαίωμα να μένουμε θεατές στο έργο που παίζεται εις βάρος μας τα τελευταία χρόνια.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού στις 22 Μαρτίου και σύμφωνα με επίσημα στοιχεία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η ΕΥΔΑΠ βαθμολογείται με άριστα 10 αναφορικά με την ποιότητα του νερού που τρέχει στις βρύσες κάθε νοικοκυριού της πόλης της Αθήνας. Για να συνεχιστεί το ίδιο αξιόλογο έργο της ΕΥΔΑΠ πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα παραμείνει Δημόσια.

Η ιδιωτικοποίηση των δημόσιων εταιρειών ύδρευσης ανά τον κόσμο έχουν σχεδόν πάντα έναν κοινό παρανομαστή: γίνεται υπό την πίεση των διεθνών δανειστών σε χώρες με μεγάλο δημόσιο χρέος και την πίεση πολυεθνικών εταιρειών. Η διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την ίδρυση του Υπερταμείου και τη δέσμευση σε αυτό για 99 χρόνια όλου του Εθνικού πλούτου, ουσιαστικά έκανε τη χώρα μας αποικία των δανειστών.

Η ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ καλεί όλους τους εργαζόμενους σε διαρκή αγώνα καθώς μόνον έτσι μπορούμε να κερδίσουμε. Χαιρετίζουμε και παραδειγματιζόμαστε από τον αγώνα των συναδέλφων μας Υδρονομέων, που δικαιώθηκαν οριστικά και αμετάκλητα από τον Άρειο Πάγο, ακριβώς γιατί δεν τα παράτησαν ποτέ, ούτε όταν τους παραδόθηκαν τα χαρτιά της απόλυσης τους.

Καλούμε τη Διοίκηση να εφαρμόσει άμεσα την Απόφαση του Αρείου Πάγου και να εντάξει τους συναδέλφους μας Υδρονομείς στο τακτικό προσωπικό της ΕΥΔΑΠ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΡΟΥΛΑ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΥΓ : Γνωρίζει κάτι το Προεδρείο της ΟΜΕ για τις εξελίξεις στο ζήτημα της αλλαγής Κανονισμού Λειτουργίας Προσωπικού και εφαρμογής ηλεκτρονικού συστήματος παρακολούθησης ωραρίου;

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ