Σπ. Χαλβατζής: “Η επέκταση των δραστηριοτήτων της ΕΥΔΑΠ σε όλη την Ελλάδα, διογκώνει το πακέτο που θα λάβει ο ιδιώτης”

Το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ψηφίστηκε χτες στην Ολομέλεια της Βουλής από τα κόμματα της συγκυβέρνησης. Οι διατάξεις του είναι εναρμονισμένες με συγκεκριμένες οδηγίες της ΕΕ και ανοίγουν το δρόμο για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ, του ελέγχου των εισιτηρίων στα μέσα μεταφοράς, παραδίδουν σε Συμπράξεις Δημόσιου – Ιδιωτικού Τομέα την κατασκευή, διαχείριση και λειτουργία αεροδρομίων, ενώ φτάνουν μέχρι σε ρύθμιση, σε θέματα που αφορούν από τα ΚΤΕΟ, ΚΤΕΛ και φορτηγά οχήματα μέχρι την ΕΥΔΑΠ!

Ο υπουργός, Μ. Χρυσοχοΐδης, επικεντρώθηκε κυρίως στον ΟΣΕ και την ΕΥΔΑΠ. Οπως ανέφερε, με την πολιτική της κυβέρνησης στο «σιδηρόδρομο γίνονται μεγάλα έργα, επενδύσεις», ώστε «σε δύο χρόνια η Ελλάδα να διαθέτει ένα μεγάλο σιδηροδρομικό δίκτυο για εμπορική ανάπτυξη και την επιβατική κίνηση», βεβαίως σε όφελος της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Οσον αφορά την ΕΥΔΑΠ, προβλέπεται ότι μπορεί να αναπτύσσει δραστηριότητες σε όλη την Ελλάδα και να αναλάβει δημοτικά δίκτυα. «Θεωρούμε – σημείωσε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Σπ. Χαλβατζής – ότι η επέκταση των δραστηριοτήτων της ΕΥΔΑΠ σχεδόν σε όλη την Ελλάδα δεν κάνει άλλο τι από το να διογκώνει το πακέτο που θα λάβει ο ιδιώτης διότι και η ΕΥΔΑΠ βρίσκεται σε μια πορεία ιδιωτικοποίησης. Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνεται εμπόρευμα».

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here