Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

EAKE: “Ιστορία μου, αμαρτία μου…!”

ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΥΔΑΠ 

ΑΘΗΝΑ,  03-08-2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Ιστορία μου, αμαρτία μου…!»

Οι σύντροφοι της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ-ΣΥΡΙΖΑ κατά τη πάγια τακτική τους, όταν είναι στην αντιπολίτευση αγωνίζονται “σκληρά” για τους εργαζόμενους και την εφαρμογή των αποφάσεων της Δικαιοσύνης ενώ αντιθέτως όταν βρίσκονται στην κυβέρνηση σιωπούν ένοχα, υπογράφουν μειώσεις και μνημόνια και αδιαφορούν πλήρως για την εφαρμογή των αποφάσεων.

Έτσι έκαναν με την απόφαση του ΣΤΕ (1906/2014) η οποία διέτασσε την επιστροφή της πλειοψηφίας των  μετοχών της ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ στο Ελληνικό Δημόσιο. Αντ΄ αυτού με τους Νόμους 4389/2016 και 4512/2018 η κυβέρνηση τους, έβαλε την πλειοψηφία των μετοχών στο Υπερταμείο για 99 χρόνια!

Ποιους νομίζουν ότι κοροϊδεύουν και για πόσο ακόμη θα συνεχίζουν να γελοιοποιούνται. 

Δεν ήμαστε διατεθειμένοι να απαντήσουμε στην ανακοίνωση της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ αποκαθιστώντας την αλήθεια με την οποία είναι μονίμως τσακωμένοι και στην οποία αναφέρουν μια σειρά ψευδών γεγονότων και εικασιών,  προφανώς επηρεασμένοι από τον παρατεταμένο καύσωνα.

Τους Θυμίζουμε ότι από το 2016 όταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δώρισε την ΕΥΔΑΠ στο Υπερταμείο, εναντιωθήκαμε ως ΟΜΕ και εκτός των άλλων ενεργειών προσφύγαμε στο ΣΤΕ όπου και δικαιωθήκαμε. Δυστυχώς, και η σημερινή κυβέρνηση με διάφορα νομοθετήματα παραβιάζει την ιστορική απόφαση του ΣΤΕ με σκοπό να παραμείνει η ΕΥΔΑΠ στο Υπερταμείο. Η πράξη αυτή μας βρίσκει όλους αντίθετους. Έτσι με δική μας εισήγηση, αποφασίσαμε ομόφωνα στην ΟΜΕ, την προσφυγή στην Επιτροπή Συμμόρφωσης του ΣΤΕ η οποία θα συζητηθεί  στις 21/9/2022. Επομένως,

Μιλάνε για λεηλασία, αφαίμαξη  των Αποθεματικών της Εταιρείας και προσφυγή στην Δικαιοσύνη.  Κανένας εργαζόμενος όμως δεν ξεχνά ότι είναι οι ίδιοι που αρπάξαν 20 εκατομμύρια από τα ταμεία της Εταιρείας για την σκανδαλώδη <<επένδυση>> στην Τράπεζα Αττικής που τελικά έγιναν καπνός!

Επίσης η ΣΥΜΜΑΧΙΑ αρνήθηκε να προσφύγει η ΟΜΕ στο ΣΤΕ σχετικά με την παραχώρηση του ΕΥΣ σε ιδιώτες, εργαλειοποιώντας  τα  3 σωματεία τα οποία και ελέγχει, δείχνοντας έντονα για άλλη μια φορά τον διχαστικό και διασπαστικό χαρακτήρα τους.

Ο διχαστικός χαρακτήρας τους εμφανίστηκε ξανά, όταν στην Βουλή των Ελλήνων και συγκεκριμένα στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, αιφνιδιαστικά προσκλήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ μόνο κομματικά στελέχη τους και συνοδοιπόροι τους.  Προσπάθησαν να απαξιώσουν την Ομοσπονδία που θεσμικά έπρεπε να είχε προσκληθεί εκπροσωπώντας όλους τους εργαζομένους της ΕΥΔΑΠ. Αυτό βέβαια είχε ως αρνητικό αποτέλεσμα  την ψήφιση τελικά του νομοσχεδίου.

Όσον αφορά δε τη  «μεγαλειώδη» συγκέντρωση για την οποία αναφέρουν ότι δεν συμμετείχαμε ενημερώνουμε τα εξής:

  1. Η συγκεκριμένη συγκέντρωση προκηρύχθηκε από εξωκοινοβουλευτικές αριστερές οργανώσεις (Ανυπότακτη

Αττική, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.ά) με αιτήματα κατά των καταστροφικών πυρκαγιών, νομοσχέδιο NATURA, «απελευθέρωση» καταδικασμένων αναρχικών απεργών πείνας κ.ά  χωρίς καμία αναφορά για την ΕΥΔΑΠ. Εκεί σκόπευε η ΣΥΜΜΑΧΙΑ εσκεμμένα να παρασύρει την ΟΜΕ και τους συναδέλφους μας.

  1. Όλοι οι συνάδελφοι μας, τους έχουν καταλάβει και κανείς πλέον δεν τους παίρνει στα σοβαρά!! Απόδειξη ότι στη  «μεγαλειώδη» συγκέντρωση συμμετείχαν συνολικά μόνο 5 άτομα σύμφωνα με τις φωτογραφίες που οι ίδιοι ανάρτησαν!!

Τελικά σύντροφοι, πως τα καταφέρνετε και πάντα βρίσκεστε μόνοι και στην λανθασμένη πλευρά της Ιστορίας.

Οι στιγμές για την Εταιρεία και τους εργαζόμενους είναι δύσκολες και τα προβλήματα είναι μεγάλα και πολύ σοβαρά. Απαιτείται από όλους ομοψυχία, σοβαρότητα  και κοινή δράση πριν είναι πολύ αργά… 

Γραφείο Τύπου Ενιαίας Ανεξάρτητης Κίνησης

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ