Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

ΣΥΜΜΑΧΙΑ: “Το ΣτΕ ακύρωσε την μεταφορά των μετοχών στην ΕΕΣΥΠ και η κυβέρνηση καταργεί το ΣτΕ”

2 Αυγούστου 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το ΣτΕ ακύρωσε την μεταφορά των μετοχών στην ΕΕΣΥΠ
και η κυβέρνηση καταργεί το ΣτΕ!

Συναδέλφισσες-οι,

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ η μεγάλη προοδευτική παράταξη στην ΕΥΔΑΠ στάθηκε για μια ακόμη φορά στη σωστή πλευρά της ιστορίας και αγωνίστηκε για να αποτραπεί στη βουλή των Ελλήνων η αντισυνταγματική εκτροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Στις 28 Ιουλίου, η  κυβέρνηση λειτουργώντας αντί θεσμικά νομοθέτησε ουσιαστικά την «κατάργηση» του ΣτΕ παραβιάζοντας  πλήρως τις αποφάσεις 190, 191/ 2022. Μεθοδεύτηκε με αυτόν τον τρόπο η  αντισυνταγματική παραμονή της ΕΥΔΑΠ στην ΕΕΣΥΠ παρακάμπτοντας τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, ευτελίζοντας  τη διάκριση των εξουσιών, το κράτος δικαίου και, εν τέλει, το ίδιο το δημοκρατικό πολίτευμα.

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ εκφράζοντας του εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ και την ελληνική κοινωνία συμμετείχε σε όλες τις δράσεις :

  • Στις 27 Ιουλίου,  στελέχη της παράταξης μας παραβρέθηκαν στη Βουλή των Ελλήνων και συμμετείχαν στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου  και ανέδειξαν τη διαφωνία τους με τα  υπό κατάθεση άρθρα 119 & 120 του νομοσχέδιου που αφορούσαν την ΕΥΔΑΠ – ΕΥΑΘ.
  • Επικοινωνήσαμε τις θέσεις μας ενάντια στην εμπορευματοποίηση του νερού και την παραβίαση των αποφάσεων του ΣτΕ από ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς και καλέσαμε σε αγωνιστικές δράσεις.
  • Ενημερώσαμε τα πολιτικά κόμματα και παραδώσαμε υπό κατάθεση πρόταση για την αντισυνταγματικότητα των συγκεκριμένων άρθρων του νομοσχεδίου. Η πρόταση στηρίχθηκε από τα πολιτικά κόμματα ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ, ΜΕΡΑ 25 και Ελ. Λύση και δεν στηρίχθηκε από τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ που καταψήφισε και το ΚΚΕ που αποχώρησε από την ψηφοφορία.
  • Συμμετείχαμε στη μεγαλειώδη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συνδικάτων της ΕΥΔΑΠ και των περιβαλλοντικών φορέων που πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα.

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά δεν είμασταν όλοι μαζί στη σωστή πλευρά της ιστορίας…

Οι συνδικαλιστικές παρατάξεις της ΕΥΔΑΠ, ΑΚΕ – ΔΑΚΕ και η συνεργαζόμενη με αυτές ΕΣΚ μετά την άρνηση τους να προχωρήσουν  σε προσφυγή στο ΣτΕ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση για το Εξωτερικό Υδροδοτικό Σύστημα της Αθήνα (ΕΥΣ) δεν συμμετείχαν και στις παραπάνω παρεμβάσεις – δράσεις ενάντια στην αντισυνταγματική κατάργηση των αποφάσεων του ΣτΕ.

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ τους καλεί να αναθεωρήσουν την στάση τους για να αγωνιστούμε  ενάντια στην αφαίμαξη των αποθεματικών της ΕΥΔΑΠ που επιχειρεί η κυβέρνηση και να στηρίξουμε την προσφυγή της ΟΜΕ στην επιτροπή συμμόρφωσης του ΣτΕ που συζητείται στις 21 Σεπτεμβρίου 2022.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ  ΕΥΔΑΠ ΔΗΜΟΣΙΑ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ