Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

ΕΑΚΕ Mηχανικών: “Συνεχίζουμε δυναμικά, με ρεαλισμό, όραμα, σχέδιο και ελπίδες για μια νέα δημιουργική τριετία στο Σύλλογο”

EΝΙΑΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΥΔΑΠ eakeengineerseydap@gmail.com

Αθήνα 22/4/2024

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Έχουν ήδη περάσει τρία χρόνια από τις εκλογές του Συλλόγου Μηχανικών της ΕΥΔΑΠ. Και ήταν τρία χρόνια “γεμάτα” από προκλήσεις χωρίς να δοθούν λύσεις. Προκλήσεις για τους Μηχανικούς της ΕΥΔΑΠ, που σήκωσαν το βάρος της ευθύνης για το σύνολο των νέων έργων της εταιρείας σε Επιτροπές, Επιβλέψεις, Εργοτάξια, αλλά και της λειτουργίας καίριων υποδομών.

Μηχανικών που χρεώνονται την ασφάλεια του εργατοτεχνικού προσωπικού τους καθημερινά και αντιμετωπίζουν τα προβλήματα του πελάτη και της πολυνομίας στην Πράξη.

Προκλήσεις για όλο το Προσωπικό, που τρία χρόνια τώρα παλεύει με ένα ογκώδες Οργανόγραμμα με τα άπειρα κουτάκια, με τις επικαλυπτόμενες αρμοδιότητες, με προϊσταμένους του ενός, και με τους Business Partners να αναζητούν αντικείμενο. Προκλήσεις για την ίδια την ΕΥΔΑΠ, που ταλαιπωρήθηκε από το Υπερ-ταμείο και τις περιπέτειες του ΕΥΣ. Προκλήσεις για ολόκληρη την κοινωνία, που μόλις βγήκε από τα μνημόνια πέρασε στις ανατιμήσεις και την γεωπολιτική αστάθεια. Προκλήσεις που η χώρα μας αντιμετώπισε με πόνο, προσπάθειες και στερήσεις αλλά στάθηκε όρθια. Κουρασμένη αλλά όρθια!

Όλη αυτή την περίοδο η παράταξή μας στους Μηχανικούς και στα άλλα συλλογικά όργανα συντεταγμένα, υπομονετικά και με ρεαλισμό εργάστηκε και συνεργάστηκε χωρίς “κορώνες” και αιφνιδιασμούς. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτό έγινε αντιληπτό από το κόσμο της ΕΥΔΑΠ που σκέφτεται έξω από κομματικές και ιδεολογικές αγκυλώσεις, κάτι που αποτυπώθηκε προσφάτως και στα συλλογικά όργανα.

Στο Σύλλογο των Μηχανικών στηρίξαμε κάθε ορθή και λογική ενέργεια, ακόμη και όταν με φτηνές δικαιολογίες μας απέκλεισαν από ένα αναλογικό Προεδρείο. Απαράβατη αρχή μας στάθηκε πάντα ο Τεκμηριωμένος Λόγος και όχι η γκρίνια, o εντυπωσιασμός ή τα εύηχα “Αφηγήματα” ένθεν και ένθεν!

Επειδή τίποτε δεν έχει λυθεί οριστικά, επειδή η “νέα” πρώτη Μετά-Μνημονιακή διοίκηση, που όλοι περιμέναμε να έχει δείξει το νέο δείγμα γραφής της “αργεί”, ο Σύλλογος χρειάζεται μια νέα διοίκηση, όχι απλά διαμαρτυρόμενη αλλά με Τεκμηριωμένο Λόγο και Προτάσεις σε θέματα, όπως:

  • Άμεση υπογραφή Νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. ● Καθηλωμένοι μισθοί εν μέσω ανατιμήσεων,
  • Υπό-στελέχωση/ Προσλήψεις και ισότιμη και ενεργή ένταξη νέων εργαζομένων στον Κανονισμό Προσωπικού, ● Επέκταση χωρικού αλλά και τεχνικού αντικειμένου ΕΥΔΑΠ χωρίς αντίστοιχο προγραμματισμό,
  • Αξιοκρατικό και “Διαυγές” Σύστημα Αξιολόγησης Προσωπικού με συλλογική λογοδοσία,
  • Εμμονή στον τύπο (κάρτες) και όχι στην ουσία (αξιοποίηση έμπειρων συναδέλφων)
  • Αποκατάσταση των αδικιών που ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια.

Συνεχίζουμε δυναμικά, με ρεαλισμό, όραμα, σχέδιο και ελπίδες για μια νέα δημιουργική τριετία στο Σύλλογο και η ανταπόκρισή σας ήδη δυνάμωσε το ψηφοδέλτιό μας. Επειδή γνωρίζουμε καλά ότι δεν χωρούν αποκλεισμοί, στεγανά, “τιμητικές θέσεις”, “προσωπικά εφαλτήρια”, σας καλούμε λοιπόν όλους να εμπλουτίσουμε μαζί τις προγραμματικές μας θέσεις και ένα ακόμη πιο ενωτικό ψηφοδέλτιο για τον ΣΥΛΛΟΓΟ που όλοι αξίζουμε.

Θα ακολουθήσει ανοικτή συνάντηση σε χρόνο που θα οριστεί άμεσα.

Οι εκλεγμένοι στο Δ.Σ. του Συλλόγου Μηχανικών

e-mail επικοινωνίας eakeengineerseydap@gmail.com

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ