Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Ένωση Υπαλλήλων: “Δεν θα παίξουν με τις ζωές μας!”

Σ Υ Λ Λ Ο Γ Ο Σ
«ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΕΥΔΑΠ»

Αθήνα, 4 Δεκεμβρίου 2023

Δεν θα παίξουν με τις ζωές μας!!! 

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. της Ένωσης Υπαλλήλων πριν λίγες ημέρες πραγματοποίησε συναντήσεις με τον νέο Πρόεδρο του Δ.Σ. ΕΥΔΑΠ κ. Στεργίου και τη Γενική διευθύντρια κ. Βλαστάρη, στις οποίες συζητήθηκαν εκτενώς και εις βάθος όλα τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν την εταιρεία και τους συναδέλφους, όπως το κτηριακό, η καταβολή αποζημίωσης για εργασία την 6η μέρα της εβδομάδος και Κυριακή/Αργίες, μπλοκαρισμένα ρεπό, θέματα ασφαλείας, έλλειψη – προσλήψεις προσωπικού.

Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις μεταστεγάσεις υπηρεσιών σε κτήριο στα Κάτω Πατήσια οι οποίες θα προκαλέσουν αναστάτωση στην καθημερινότητα πάρα πολλών συναδέλφων αλλά ιδιαίτερα τονίσαμε την αντίθεση μας στη μεταφορά της Υγειονομικής Υπηρεσίας στο ίδιο κτήριο – μακριά από το κέντρο – η οποία θα πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμη σε εργαζόμενους και συνταξιούχους..

Εν τελεί αποκομίσαμε την εντύπωση ότι υπάρχει διάθεση επίλυσης πολλών εξ αυτών.

Αντί αυτού και πριν προλάβουμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με τις συναντήσεις, τις τελευταίες ημέρες έχουν αναστατώσει τους εργαζομένους και την εταιρεία πληροφορίες για μειώσεις αποδοχών στους νέους εργαζομένους για το διάστημα 2012-2023 μιας και τελικά δεν θα αναγνωριστεί η προϋπηρεσία και η κατάταξη τους στον ανάλογο βαθμό όπως αρχικά είχε γνωμοδοτήσει η Νομική Υπηρεσία και εφαρμόστηκε.

Πληροφορίες για ύπαρξη δύο αντιφατικών μεταξύ τους γνωμοδοτήσεων, σε διάστημα λίγων ημερών, επίσης της Νομικής Υπηρεσίας. Κατά την πρώτη είναι νόμιμη η χορήγηση μισθολογικής προώθησης σε όσους συναδέλφους συμπλήρωσαν 30 ή 32 συντάξιμα έτη αλλά κατά τη δεύτερη δεν συνυπολογίζει το διάστημα 14-2-20212 έως 31-12-2023.

Η εμμονή της Διοίκησης Σαχίνη για μειώσεις του μισθολογικού κόστους της Εταιρείας με κάθε τρόπο δεν θα περάσει. Συνεχίζει να εφαρμόζει περικοπές χωρίς αυτές να υπαγορεύονται από κανένα πλέον νόμο και μάλιστα προωθεί και νέες, ενώ έχουν εξαγγελθεί από την κυβέρνηση επικείμενες αυξήσεις σε όλους τους εργαζομένους Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα από 1-1-2024.

Τελικά οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ θα είναι οι μοναδικοί που θα δουν μειώσεις;

Ο κ. Σαχίνης μάλλον δεν μπορεί να διαχειριστεί την όλη κατάσταση αλλά δεν θα επιτρέψουμε να παίξει χωρίς δισταγμό με τις ζωές των εργαζομένων και των οικογενειών τους.

Δεν θα αλλάξει εν μία νυκτί τα δεδομένα που σχετίζονται με τον προγραμματισμό της ζωή μας.

Δεν χαρίζουμε σε κανέναν τα δικαιώματα μας για να επιτύχει ο κ. Σαχίνης στόχους και να επιβραβεύεται με bonus.

Ο Σύλλογος μας παραμένει σε ετοιμότητα και στην πρώτη γραμμή αγωνιστικά. Θα στηρίξει και θα συμμετέχει στις αποφάσεις που θα παρθούν στο αυριανό συνέδριο της ΟΜΕ για κινητοποιήσεις έτσι ώστε να μην γίνουν πράξεις όλα τα παραπάνω. 

Θα σας ενημερώσουμε άμεσα για ότι νεότερο προκύψει. 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΌΕΔΡΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 

Ο Αν. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ

 

 

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ