Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Ένωση Υπαλλήλων & Σύλλογος Εργαζομένων: “‘Εντονη αντίθεση στην πρόθεση της Διοίκησης να καταργήσει το Περιφερειακό Κέντρο Νίκαιας”

ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΕΥΔΑΠ»
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΥΔΑΠ

Αθήνα, 13 Φεβρουαρίου 2023 

ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα Δ.Σ. των συλλόγων  Ένωσης Υπαλλήλων και Εργαζομένων Ε.ΥΔ.Α.Π  καταγγέλλουν και εκφράζουν την έντονη αντίθεση τους στην πρόθεση της Διοίκησης να καταργήσει το Περιφερειακό Κέντρο της Νίκαιας και να  συγχωνέψει τμήματα του σε παρακείμενα Περιφερειακά Κέντρα.

Ο λόγος που οδηγεί την Διοίκηση σε μια τέτοια κίνηση – και που φανταζόμαστε ότι το Π. Κ. Νίκαιας θα είναι η αρχή και σίγουρα θα υπάρξει συνέχεια και με άλλα Περιφερειακά Κέντρα – είναι η μείωση του λειτουργικού κόστους και άρα η αύξηση της κερδοφορίας. Μόνο αυτό τους ενδιαφέρει.

Αδιαφορούν για τη δυσχέρεια που προκαλεί η απόφαση τους στην εξυπηρέτηση των πολιτών που ανήκουν στο εν λόγω κατάστημα. Ξεχνάνε ότι το συγκεκριμένο Περιφερειακό Κέντρο εξυπηρετεί κυρίως λαϊκά νοικοκυριά με ιδιαίτερα φτωχά και ευάλωτα στρώματα. Νοικοκυριά που στην πλειοψηφία τους δεν κατέχουν την εξυπηρέτηση μέσω της σύγχρονης τεχνολογίας.

Αδιαφορούν όμως και για την αναστάτωση στις ζωές των εργαζομένων τους. Αδιαφορούν για την ηρεμία στον εργασιακό χώρο που είναι και βασικός άξονας της εργασιακής απόδοσης. Η κίνηση αυτή θα επιφέρει μόνο κατάργηση θέσεων εργασίας και εντατικοποίηση στους εργαζόμενους που θα επωμιστούν την εξυπηρέτηση των πολλαπλάσιων πελατών.

Οι αποφάσεις αυτές δεν πρέπει να είναι μονομερής. Οι Σύλλογοι μας δεν τίθενται απέναντι στην αναβάθμιση και αναδιοργάνωση της Διεύθυνσης Εξυπηρέτησης Πελατών ούτε στην αξιοποίηση στο μέγιστο των σύγχρονων τεχνολογιών. Πρέπει όμως να προηγηθεί διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους. Εργαζόμενους, πολίτες και τοπικούς φορείς.

Είμαστε δίπλα στο εξυπηρετούμενο κοινό και τους εργαζόμενους που πλήττονται από την απόφαση της Διοίκησης και την καλούμε να μη προβεί σε καμία ενέργεια κατάργησης, σε καμία ενέργεια που δεν τυγχάνει την αποδοχή όλων των εμπλεκόμενων.

Τέλος επιθυμούμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια για την καταστροφική απώλεια ζωών μετά τον σεισμό που σημειώθηκε στις 6 Φεβρουαρίου 2023 στην γείτονα χώρα Τουρκία και την Συρία. Είμαστε βαθιά συγκλονισμένοι και λυπημένοι από τις δραματικές συνέπειες αυτής της τρομερής καταστροφής. Οι σκέψεις μας είναι με όλες τις οικογένειες που έχουν χάσει αγαπημένα πρόσωπα και με όλους εκείνους που ακόμη περιμένουν νέα. Σε αυτές τις φρικτές συνθήκες, αποτίουμε φόρο τιμής στους γενναίους διασώστες που εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο για να σώσουν ζωές.

Στεκόμαστε σε πλήρη αλληλεγγύη με τον λαό της Τουρκίας και της Συρίας ενόψει αυτής της τραγωδίας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο 

της ΈΝΩΣΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  Ε.ΥΔ.Α.Π.               του Συλλόγου ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ε .ΥΔ.Α.Π.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

        ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                             ΚΙΟΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

            ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ                                         ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ