Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

ΕΣΚ: “Αλληλεγγύη στους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας που δοκιμάζονται από τον καταστροφικό σεισμό”

ΕΣΚ ΕΥΔΑΠ

ΦΛΕΒΑΡΗΣ 2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Τις τελευταίες μέρες, μετά τον καταστροφικό σεισμό στη γειτονική Τουρκία, έχει αναπτυχθεί στη χώρα μας ένα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης και αδελφοσύνης μεταξύ των δύο λαών.

Οι κοινές προσπάθειες Τούρκων και Ελλήνων διασωστών μας δείχνουν για μία ακόμα φορά ότι οι δύο λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους.

Όσο και να θέλουν οι αστικές τάξεις των δύο χωρών και οι κυβερνήσεις τους να αντιλαμβάνεται ο ένας τον άλλο ως εχθρό για να εξυπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα, είναι αυτές οι στιγμές που δίνουν από μόνες τους την απάντηση ότι οι λαοί όπως τώρα μέσα από τα χαλάσματα ενωμένοι στον κοινό σκοπό να σωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ζωές, αύριο με τον κοινό τους αγώνα θα ανατρέψουν τις καταστροφικές πολιτικές τους για μία καλύτερη ζωή.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ και τα σωματεία τους να στηρίξουν την προσπάθεια που γίνεται έτσι ώστε κανένας συνάνθρωπός μας να μην μείνει νηστικός, χωρίς τα απαραίτητα είδη πρώτης ανάγκης. Κανένας μην παγώσει από το κρύο.

Ο ελληνικός λαός ξέρει πολύ καλά από τέτοιες καταστροφές. Τις έχει βιώσει στο πετσί του. Από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές στο Μάτι και στην Ηλεία παλιότερα, τις πλημμύρες στην Μάνδρα, τους σεισμούς σε Αθήνα, Αίγιο και αλλού.

Καταστροφές που θα είχαν αποφευχθεί εάν δεν επικρατούσε η λογική, από όλες τις κυβερνήσεις, του κόστους οφέλους. Εάν υπήρχε σχεδιασμός αντιπλημμυρικής προστασίας για να μην πνιγόμαστε τον χειμώνα, αντιπυρικής προστασίας για να μην καιγόμαστε το καλοκαίρι, αντισεισμικής προστασίας και θωράκισης για να μην πέφτουν τα σπίτια μας και τα σχολειά μας. Για τις κυβερνήσεις και τα κόμματά τους όμως είμαστε κόστος και οι ζωές μας δεν μετράνε.

Αλληλεγγύη στους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας που δοκιμάζονται από τον καταστροφικό σεισμό.

Αυτή είναι και η καλύτερη απάντηση σε κάθε μισαλλόδοξο κατακάθι που πατάει πάνω στην θλίψη και την καταστροφή για να βγάλει τον μισανθρωπισμό του και να ρίξει το φασιστικό του δηλητήριο.  

Nα αρθεί αμέσως το απαράδεκτο εμπάργκο και οι κυρώσεις των ΕΕ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ σε βάρος της Συρίας. Να εξασφαλιστεί ανεμπόδιστη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στον λαό της Συρίας και της Τουρκία.

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ