Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Ερώτηση KKE στη Βουλή: “Να μεταστεγαστούν άμεσα εκτός Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Θριασίου οι εργάτες ύδρευσης και να απομακρυνθεί άμεσα η αποθήκη υλικών ύδρευσης από τον συγκεκριμένο χώρο”

ΚΟΒ ΕΥΔΑΠ του ΚΚΕ

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Υποδομών & Μεταφορών, Εσωτερικών και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων

“Να μεταστεγαστούν άμεσα εκτός Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Θριασίου οι εργάτες ύδρευσης και να απομακρυνθεί άμεσα η αποθήκη υλικών ύδρευσης από τον συγκεκριμένο χώρο”

Τα τελευταία χρόνια, στα πλαίσια της πολιτικής μείωσης του λειτουργικού κόστους και κατ’ επέκταση της αύξησης της κερδοφορίας της ΕΥΔΑΠ Α.Ε., έχουν μεταφερθεί οι εργάτες ύδρευσης του Υποτομέα Ασπροπύργου στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων Θριασίου (εγκαταστάσεις Αποχέτευσης), χωρίς να τηρείται το απαραίτητο ιατρικό πρωτόκολλο (συχνοί έλεγχοι για Ηπατίτιδα Α & Β, εμβολιασμοί, κλπ), εκθέτοντάς τους σε παθογόνους μικροοργανισμούς (e-coli, σαλμονέλα, σταφυλόκοκκο, ασπεργίλλωση κ.ά.) καθώς και στην Ηπατίτιδα Α & Β.

Να σημειωθεί ότι σε πρόσφατο ιατρικό έλεγχο, που έγινε κατόπιν υπόδειξης του ΣΕΠΕ (μετά από καταγγελία), βρέθηκαν δύο εργάτες να έχουν αναπτύξει αντισώματα στην Ηπατίτιδα Β.

Επίσης, την ίδια χρονική περίοδο στον ίδιο χώρο της Αποχέτευσης έχει μεταφερθεί και λειτουργεί η αποθήκη υλικών ύδρευσης Υποτομέα Ασπροπύργου, υλικών που χρησιμοποιούνται για τις επισκευές των αγωγών (θραύσεις, διαρροές, αποκαταστάσεις δικτύου), εκθέτοντας έτσι το δίκτυο ύδρευσης και κατ’ επέκταση τα λαϊκά νοικοκυριά σε όλους τους παραπάνω κινδύνους και βάζοντας σε τεράστιο κίνδυνο τη δημόσια Υγεία.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, τι μέτρα θα πάρει άμεσα η κυβέρνηση έτσι ώστε:

  • Να μεταστεγαστούν άμεσα εκτός ΚΕΛ Θριασίου οι εργαζόμενοι εργάτες ύδρευσης, προκειμένου να μη τίθεται πλέον σε κίνδυνο η υγεία τους.
  • Να αποκατασταθεί η υγεία των εργαζομένων, που κλονίστηκε με ευθύνη της αρμόδιας Γενικής Διεύθυνσης και της Διοίκησης της ΕΥΔΑΠ ΑΕ.
  • Να απομακρυνθεί άμεσα η αποθήκη υλικών ύδρευσης από το ΚΕΛ Θριασίου, για να πάψει να αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια Υγεία για τους κατοίκους Ασπροπύργου – Θριασίου – Μεγάρων – Ελευσίνας.

Οι Βουλευτές

  • Γκιόκας Γιάννης
  • Κανέλλη Λιάνα
  • Κατσώτης Χρήστος
  • Μανωλάκου Διαμάντω
  • Παφίλης Θανάσης

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ