Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

ΕΣΚ: “Ετοιμάζουν τον εργασιακό Αρμαγεδώνα – Συναγερμός, ξεσηκωμός”

ΕΣΚ-ΕΥΔΑΠ

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΑΡΜΑΓΕΔΩΝΑ

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ – ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ 

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Το καλοκαίρι του 2021 κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων της ΣΣΕ η Διοίκηση προσπάθησε να περάσει αλλαγές στον Κανονισμό Προσωπικού που ουσιαστικά θα καταργούσαν την προστασία των εργαζομένων.

Η προσπάθεια της διοίκησης ήταν ανεπιτυχής μετά από τη σθεναρή στάση που κράτησαν οι εκλεγμένοι της ΕΣΚ στα σωματεία και ο εκπρόσωπος της στην ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ και άλλοι αγωνιστές σε αντίθεση με όσους είχαν αποδεχτεί τις αλλαγές ή τους άλλους που είχαν κρυφτεί.

Τώρα επανέρχονται αποδείχνοντας πως ο διαχρονικός στόχος της εργοδοσίας είναι η διάλυση των μισθών και των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων και η αύξηση της κερδοφορίας τους.

Προχώρησαν σε σύσταση επιτροπής από στελέχη και νομικούς της ΕΥΔΑΠ ΑΕ και εξωτερικούς συμβούλους που επεξεργάζεται νέο κανονισμό προσωπικού με σκοπό να διαλύσουν μισθούς και εργασιακές σχέσεις.

Πιο συγκεκριμένα:

  1. Θέλουν να περάσουν διάταξη όπου εκτός του μισθού “όλες οι παροχές σε είδος ή σε χρήμα” ( κουπόνια σίτισης, χιλιομετρικές αποζημιώσεις, κατασκηνώσεις, ξένες γλώσσες, βρεφονηπιακοί σταθμοί, ασφαλιστικά προγράμματα υγείας και σύνταξης, επιδόματα θέσης, bonus, καταβολή αυξημένων επιδομάτων; ακόμα και δώρων και άδειας κα) να θεωρείται οικειοθελής παροχή που θα μπορεί η εργοδοσία να την τροποποιεί ή να την καταργεί μονομερώς.  Κοινώς, πάει ο μισθός μας
  2. Αλλάζει όλο το καθεστώς των απολύσεων τις οποίες απελευθερώνει πλήρως αφού προβλέπει πως η σύμβαση εργασίας λύνεται και με μονομερή καταγγελία από μέρους της εταιρείας.  Δλδ όπως απολύουν και στα σούπερ μάρκετ
  3. Καταργεί τους περιορισμούς που είχε η εργοδοσία για να μας απολύειι αφού προβλέπει πως η απόλυση δεν είναι πειθαρχική ποινή και είναι ανεξάρτητη διαδικασία (οι εργαζόμενοι στην ΕΥΔΑΠ έχουν μονιμότητα γιατί οι μόνοι λόγοι απόλυσης είναι να έχουν διαπράξει πειθαρχικά παραπτώματα και να έχουν κριθεί τελεσίδικα). – ο χαρακτηρισμός μας ως μόνιμοι υπάλληλοι στα εκκαθαριστικά της μισθοδοσίας θα καταντήσει ανέκδοτο-
  4. Εισάγει την κινητικότητα αφού προβλέπει πως τόπος εργασίας είναι όλα τα μέρη της Ελλάδας που η ΕΥΔΑΠ έχει ή θα ιδρύσει στο μέλλον υποκαταστήματα, ακόμα και σε θυγατρικές της (ΕΥΔΑΠ Νήσων;) κι ο εργαζόμενος μπορεί να τοποθετείτε, να μετατίθεται και να αποσπάται ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης. – θα μας κάνουν εργαζόμενους Νομάδες –
  5. Πειθαρχικές ποινές χωρίς την ανάγκη ύπαρξης απόφασης πειθαρχικού συμβουλίου θα μπορούν να “ρίχνουν” προϊστάμενοι, διευθυντές, γεν. Διευθυντές, τέτοιες που να περικόπτουν μισθό, ασφάλιση κλπ.-θα κρέμονται οι εργαζόμενοι και οι ζωές τους από τις διαθέσεις των οργάνων της διοίκησης –

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Τώρα είναι η ώρα να ξεσηκωθούμε, να κινητοποιηθούμε μαζικά και να αποτρέψουμε το έγκλημα που ετοιμάζεται.

Σ’ αυτό τον αγώνα δε χωράνε απουσίες, αμφιταλαντεύσεις και αδράνεια.

Δε χωράνε Εφιάλτες που θα δεχτούν “να συζητήσουν με τη διοίκηση” την τροποποίηση- κατάργηση του κανονισμού προσωπικού που θα διαλύσει τις ζωές μας.

ΚΑΛΟΥΜΕ

  • Τη διοίκηση να σταματήσει αμέσως κάθε προσπάθεια αλλαγής του Κανονισμού Προσωπικού και να διαλύσει την επιτροπή που σύστησε.
  • Όλα τα σωματεία να συνεδριάσουν άμεσα και να πάρουν αποφάσεις κινητοποιήσεων.
  • Το νέο ΔΣ της ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ που θα προκύψει από το συνέδριο να κόψει το βήχα της εργοδοσίας και να μη μπει σε καμία συζήτηση (που κάποιοι ονειρεύονται).
  • Τις άλλες δυνάμεις να μη διανοηθούν να βάλουν πλάτη σ’ αυτό το αντεργατικό τερατούργημα που σχεδιάζουν με το νέο κανονισμό προσωπικού.
  • Τους εργαζόμενους να ξεσηκωθούν και να μην επιτρέψουν να περάσει ο εργασιακός μεσαίωνας στην ΕΥΔΑΠ.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ

Πως για την ΕΣΚ η προσπάθεια της διοίκησης να φέρει τον Αρμαγεδώνα  στις ζωές μας, στους όρους εργασίας και αμοιβής είναι ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ.

Δυναμώνουμε την προσπάθεια κλιμακώνοντας τις αντιδράσεις μας ώστε να είναι πετυχημένη η απεργία στις 9 Νοέμβρη, να είναι μαζική η συγκέντρωση στις 10:30 πμ στα Προπύλαια, να βουλιάξει η Αθήνα από απεργούς.

Να συναντηθούμε με τα άλλα συνδικάτα κι εργαζόμενους. Κανείς συνάδελφος να μη πάει στη δουλειά εκείνη τη μέρα.

ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ