Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023
Aναδημοσίευση
Aναδημοσίευση
Ειδήσεις, ρεπορτάζ, άρθρα που έχουν δημοσιευτεί σε άλλα έντυπα ή ηλεκτρονικά μέσα

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΕΣΚ Αποχέτευσης: “Η απροκάλυπτη και λυσσαλέα προσπάθεια της παράταξης ΣΥΜΜΑΧΙΑ”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΣΚ Αποχέτευσης       Οκτώβρης 2022

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους που μας στήριξαν στις εκλογές που έγιναν στις 27-28-29/9/22. Με τη δική σας ψήφο, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, η ΕΣΚ κατάφερε να διατηρήσει την έδρα που είχε, τόσο στο ΔΣ του σωματείου, όσο και στην ΟΜΕ.

Η απροκάλυπτη και λυσσαλέα προσπάθεια της παράταξης ΣΥΜΜΑΧΙΑ να μη βγάλουμε έδρα στο ΔΣ του σωματείου και αντιπρόσωπο για την ΟΜΕ, δεν είχε αποτέλεσμα.

Γιατί όμως επέδειξαν τέτοιο μένος ενάντια στην ΕΣΚ αφήνοντας στο απυρόβλητο την ΕΑΚΕ;

Στην πραγματικότητα φοβούνται το ταξικό κίνημα «όπως ο διάβολος το λιβάνι». Τρέμουν στην ιδέα πως κάποια στιγμή, ειδικά τώρα που οι συνθήκες χειροτερεύουν ραγδαία, οι εργαζόμενοι θα τους ξεπεράσουν και με μπροστάρη το ΠΑΜΕ θα παλέψουν για μια καλύτερη ζωή, αυτή που πραγματικά τους αξίζει.

Γι’ αυτό και θέλουν να ξεμπερδεύουν μαζί μας.

Το εκλογικό αποτέλεσμα δείχνει την αναγκαιότητα να προσπαθήσουμε ακόμα πιο δυναμικά, ακόμα πιο μαχητικά να αναδεικνύουμε και να παλεύουμε για τα συμφέροντα των εργαζομένων. Θα αναλάβουμε αυτή την ευθύνη.

Ανέδειξε και την αναγκαιότητα όμως, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να εγκαταλείψουν μαζικά τις εργοδοτικές και κυβερνητικές δυνάμεις που προωθούν τη λογική του «μικρότερου κακού» στο κίνημα και με αυτό τον τρόπο φτάσαμε ως εδώ.

Σήμερα οι εργαζόμενοι χρειάζεται να πυκνώσουν τις γραμμές του ταξικού κινήματος, ώστε οι αγώνες του επόμενου διαστήματος να είναι πιο ανεβασμένοι, πιο μαζικοί, πιο απαιτητικοί, αρχίζοντας από τη γενική πανελλαδική απεργία στις 9/11.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Στην προηγούμενη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ, με πρόταση της ΕΣΚ, πάρθηκε απόφαση για 3ωρη στάση εργασίας στις 12 – 3μμ την Πέμπτη 6 Οκτώβρη, με παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία στον Περισσό. Καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά για να απαιτήσουμε:

  • Άμεση οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ.
  • Υπογραφή συμπληρωματικής ΣΣΕ που θα συμπεριλαμβάνει αυξήσεις 10% στο βασικό μισθό.
  • Άρση όλων των περικοπών.
  • Κατάργηση του άρθρου 3 της σ. ΣΣΕ του 2019 που παράτεινε τις περικοπές του  ν.4024/11 και διατηρούνται ακόμα.

ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ