Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

ΕΣΚ ΕΥΔΑΠ: «Η μαϊμού είδε τον κ… της και τρόμαξε» 

ΕΣΚ ΕΥΔΑΠ 

Ανακοίνωση 14/7/21

«Η μαϊμού είδε τον κώλο της και τρόμαξε»

Θερινά μαθήματα για απατεώνες και ψεύτες παραδίδουν ΣΥΜΜΑΧΙΑ – ΣΕΚΕΣ με τις ανακοινώσεις τους για το ασφαλιστικό πρόγραμμα που ήταν όρος της ΣΣΕ του 2018.

Οι διορισμένοι από τον Μπενίση και στην συνέχεια από τον Σαχίνη, σε επιτροπή, που συνεδρίαζε από ότι φαίνεται επί τρία χρόνια και που σ’ αυτή συμμετείχαν, εκτός από υπηρεσιακά στελέχη και ο Κορλός – Κυρίτσης (ως πρόεδρος & γ. Γραμματέας) με την ανοχή του Μερσινιά , χωρίς να γνωρίζει το υπόλοιπο ΔΣ της ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ, ούτε τη σύστασή της, ούτε το περιεχόμενο των συζητήσεων, ούτε αν κατέληξαν σε οποιαδήποτε πρόταση και που δεν ήρθε ποτέ ως θέμα για να παρθεί οποιαδήποτε απόφαση σε κάποιο ΔΣ της ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ, εγκαλούν τώρα “έκπληκτοι” τον εκπρόσωπο της ΕΣΚ.

Θα ήταν τρομερά αστείο αν δεν ήταν τόσο άθλιο και συκοφαντικό. Θέλουν να καταγγείλουν τον εαυτό τους και καταγγέλουν εμάς.

Κατά πρώτο να ενημερώσουμε τους εργαζόμενους ότι τον εν λόγο όρο στη ΣΣΕ του 2018 η ΕΣΚ τον καταψήφισε, γιατί εισάγει τον τρίτο πυλώνα ασφάλισης (όπως το ασφαλιστικό της χούντας του Πινοσέτ) και που προβλέπεται στην αντιασφαλιστική “μεταρρύθμιση” και το νομοσχέδιο του Χατζηδάκη και της κυβέρνησης της ΝΔ, που θα κάνει έτσι το ασφαλιστικό ατομική υπόθεση και τις συντάξεις μας φιλοδωρήματα.

Θα έχει μεγάλη πλάκα όταν θα εισαχθεί προς ψήφιση, η ΣΥΜΜΑΧΙΑ-ΣΕΚΕΣ εκτελώντας τις εντολές του ΣΥΡΙΖΑ να μας ζητήσουν και να απεργήσουμε.

Επίσης εμείς μόλις εχθές μάθαμε διαβάζοντας το παράρτημα στην ανακοίνωση της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ (θέλει η …. να κρυφτεί μα η χαρά δε την αφήνει…και καρφώνεται) πως υπήρξε επιτροπή που συζητάει πίσω από την πλάτη μας.

Ταυτόχρονα και συντονισμένα η διοίκηση που κατά τα άλλα την καταγγέλλουν, έστειλε έγγραφο – τελεσίγραφο στους εργαζόμενους που τους καλεί να δηλώσουν συμμετοχή στο ασφαλιστικό πρόγραμμα που έχει συναποφασίσει  με τη διορισμένη επιτροπή τους, χωρίς να ενημερώνει για τίποτα τους εργαζόμενους.

Και σαν έτοιμοι από καιρό σε αγαστή συνεργασία κάνει το ίδιο η μαϊμού ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ (αυτό θα πει συνεργασία).

Η ΕΣΚ λειτουργώντας για άλλη μια φορά υπεύθυνα και έχοντας ως γνώμονα τα συμφέροντα των εργαζομένων, καλεί όσους γνωρίζουν να απαντήσουν στις εύλογες απορίες μας, ώστε οι εργαζόμενοι να αποφασίσουν αντικειμενικά και ανεπηρέαστα αν επιθυμούν την συμμετοχή τους στο ομαδικό ασφαλιστήριο.

  1. Οι εισφορές των εργαζόμενων θα είναι σταθερά 22,64 Ευρώ (τι σημαίνει κατ’ ελάχιστο) ή μετά από κάποια χρόνια θα είναι περισσότερα χρήματα;
  2. Το ύψος των εισφορών θα εξαρτηθεί από το ποσοστό της συμμετοχής στο πρόγραμμα;
  3. Ποιο θα είναι το ποσοστό συμμετοχής της ΕΥΔΑΠ;
  4. Ποιες θα είναι οι συνολικές παροχές στη λήξη του συμβολαίου;
  5. Ποια θα είναι η απόδοση (επιτόκιο) των παροχών;
  6. Υπάρχουν ενδεικτικοί πίνακες για τις διαφορετικές ηλικιακές ομάδες;
  7. Θα υπάρχει επαναδιαπραγμάτευση ανά διαστήματα και τι θα σημαίνει αυτό για εισφορές- παροχές;

Θεωρούμε πως η ΕΥΔΑΠ οφείλει να ενημερώσει για τα παραπάνω τους εργαζόμενους και ως τότε να αποσύρει το έγγραφο συμμετοχής που μόνο ως Γκάλοπ μπορεί να εκληφθεί.

ΥΓ1. Σε ερώτηση του εκπροσώπου μας προς τον Δ. Σύμβουλο γιατί μπαίνει ένας όρος που δεν τον ζήτησε η επιτροπή και δεν ήταν μέσα στα αιτήματα, μας δήλωσε πως ήταν απαίτηση της μαϊμού ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ των Κορλού – Μερσινιά.

ΥΓ2. Κι αν ακόμα κατάφερναν να κάνουν ιδιωτικό ασφαλιστήριο με αναδρομική ισχύ 3 χρόνων θα έβαζαν τους εργαζόμενους να πληρώσουν αναδρομικά πάνω από 2 εκατομμύρια Ευρώ.

ΥΓ3. Επιτέλους οι εργαζόμενοι κατάλαβαν το ξεπούλημα αυτών των όρων, που ψήφισαν και υπέγραψαν, οι διορισμένοι από τον πολιτικό τους καθοδηγητή (Μπενίση – ΣΥΡΙΖΑ), με τη Συμπληρωματική ΣΣΕ και που μας άφησε προίκα περικοπές στα ανθυγιεινά, στις ξένες γλώσσες, στην προσαύξηση των νυχτερινών, στα διπλά επιδόματα και βέβαια μας καπέλωσε και με μία μόνιμη περικοπή 4% που ακόμα περιμένουμε να φύγει και βέβαια δεν εξασφάλισε τα κουπόνια αφήνοντας τους εργαζόμενους έρμαιο στους εκβιασμούς της  εργοδοσίας.

ΥΓ4. Η μαϊμού ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ και οι ΣΥΜΜΑΧΙΑ-ΣΕΚΕΣ ζητάνε επιτακτικά συνέδριο ενωτικό, δημοκρατικό, καταστατικό, αποδεχόμενοι πως αυτό που έκαναν ήταν διασπαστικό, αντιδημοκρατικό και αντικαταστατικό. “Στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα”

ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΕΙΣΤΕ…

Επισυνάπτουμε αυτά που ανακαλύψαμε χθες μετά την ανακοίνωση της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ και της ΜΑΙΜΟΥ ΟΜΕ

 

 

 

 

 

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ