Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022
Aναδημοσίευση
Aναδημοσίευση
Ειδήσεις, ρεπορτάζ, άρθρα που έχουν δημοσιευτεί σε άλλα έντυπα ή ηλεκτρονικά μέσα

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΕΣΚ ΕΥΔΑΠ:  «το σκηνικό ήταν στημένο…»

ΕΣΚ ΕΥΔΑΠ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  Απρίλης 2022

 «το σκηνικό ήταν στημένο…»

Συναδέλφισσα – συνάδελφε

Μετά από τα χθεσινά γεγονότα στη Βουλή, δικαιώθηκε στα μάτια και του πιο δύσπιστου η επιλογή του ΚΚΕ να μην παραβρεθεί  στην ομιλία του Β. Ζελένσκι και των ταγμάτων Αζόφ.

Σήμερα κάθε προοδευτικός εργαζόμενος στην ΕΥΔΑΠ και κάθε λαϊκός άνθρωπος πρέπει να αισθάνεται περήφανος γι’ αυτή τη στάση.

Κανείς από τους συμμετέχοντες δε μπορεί να ισχυρίζεται πως δεν ήξερε. Ούτε η κυβέρνηση, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ούτε το ΜΕΡΑ 25.

Οι εικόνες από τα χθεσινά χειροκροτήματα όλων τους έχουν καταγραφεί και δε σβήνονται από τα σημερινά κλάματα πως δήθεν κάποιοι δεν ήξεραν.

Τι δεν ήξεραν; Πως τα ναζιστικά τάγματα Αζόφ είναι επίσημα ενταγμένα στο στρατό της Ουκρανίας; Πως έχουν κάνει εγκλήματα και έχουν σφάξει και τρομοκρατήσει χιλιάδες λαού, ανάμεσά τους και Έλληνες στην Ουκρανία; Δεν άκουσαν τάχα το Ζελένσκι την περασμένη μόλις εβδομάδα να στηρίζει ανοιχτά τους ναζί Αζόφ; Δε γνώριζαν πως τους έχει παρασημοφορήσει;

Αλληλεγγύη δεν είναι να χειροκροτάς αυτούς που δολοφονούν Κομμουνιστές, αυτούς που μισούν το διαφορετικό χρώμα, το διαφορετικό φύλλο ή τη διαφορετική άποψη. Πραγματική αλληλεγγύη στο λαό της Ουκρανίας είναι να αγωνίζεσαι για απεμπλοκή της Ελλάδας από τον πόλεμο, να μην παρέχει καμία υποστήριξη στους φονιάδες του ΝΑΤΟ, να φύγουν οι βάσεις τους από την Ελλάδα.

Το σκηνικό χθες ήταν στημένο για να δοθούν διαπιστευτήρια στο αμερικανοΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο. Δε μας εκπλήσσει που συμμετείχε σε αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ. Μετά τον «διαβολικά καλό Τραμπ», ήρθαν τα χειροκροτήματα στο Ζελένσκι και τους ναζί Αζόφ.

Πόσο πιο κάτω; Άραγε το βαρέλι έχει πάτο;

Οι παρατάξεις τους στο κίνημα (ΑΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΜΜΑΧΙΑ-ΠΑΣΚΕ-ΣΕΚΕΣ) και ειδικά αυτές που κατηγορούν κομμουνιστές συνδικαλιστές πως τα έχουν βρει με τη δεξιά, θα καταδικάσουν αυτή την επιλογή των κομμάτων που στηρίζουν; 

Καλούμε κάθε εργαζόμενο στην ΕΥΔΑΠ που αισθάνεται αριστερός, προοδευτικός και τίμιος να βγάλει τα συμπεράσματά του.

 

ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ