Γ. Αλεξανδράκης: Αποκρύπτονται από το Δ.Σ. της Εταιρείας κείμενα συμβάσεων ΕΥΔΑΠ – Ελληνικού Δημόσιου

Εκπρόσωπος Εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ

Αλεξανδράκης Γιώργος

Αθήνα, 18.1.2021

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συναδέλφισσες – οι,

Φαίνεται πως με το lockdown η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ έχει υιοθετήσει απόλυτα την πολιτική της κυβέρνησης να περνάει εν κρυπτό πολιτικές και αποκρύπτει συστηματικά σημαντικότατα γεγονότα που αφορούν τη σχέση της εταιρίας με το ελληνικό Δημόσιο από το Διοικητικό της Συμβούλιο.

Από δημοσιευμένη απόφαση της Γενικής Γραμματείας του Υπουργείου Υποδομών  στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ (αρ. πρωτ 145766/31.12.2020)  πληροφορήθηκα μεταξύ άλλων, την ύπαρξη κειμένων συμβάσεων που αφορούν τη διαπραγμάτευση μεταξύ της ΕΥΔΑΠ και του Ελληνικού Δημόσιου,  για τα οποία ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου δεν είχα ουδεμία ενημέρωση από τη Διοίκηση.

Επίσης ουδεμία πληροφόρηση υπήρξε για  το  σχέδιο νόμου που ετοιμάστηκε να εισαχθεί στη Βουλή για την ανωτέρω σύμβαση,  με δυσμενείς για την ΕΥΔΑΠ όρους, παραμονές τους νέου έτους,   το οποίο αποσύρθηκε  τελευταία στιγμή για να επανέλθει δυστυχώς  με ακόμα πιο δυσβάσταχτους όρους.

Ξεκάθαρη πρόθεση της Διοίκησης της ΕΥΔΑΠ είναι  να παρακάμψει  την ευνοϊκή όπως διαφαίνεται για την κοινωνία και την εταιρία απόφαση του ΣΤΕ,  και να ανακτήσει το οποιοδήποτε κόστος της σύμβασης από τους εργαζόμενους καταργώντας υφιστάμενες συλλογικές συμβάσεις και εισάγοντας εργασιακά μοντέλα  τύπου ΕΛΤΑ.

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Υποδομών κος Καραμανλής συνεχίζει ακάθεκτος να αγνοεί τις φωνές διαμαρτυρίας της κοινωνίας και εξαγγέλλει τρία  νέα ΣΔΙΤ στο α’ τρίμηνο του 2021, ένα εξ αυτών να αφορά το ΕΥΣ.

Η διοίκησή  οφείλει να προστατεύσει πρωταρχικά τα συμφέροντα της ΕΥΔΑΠ για τα οποία αμείβεται άλλωστε και να σταματήσει να διεκδικεί το ρόλο του «πάτρωνα»  στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Ενόψει τον καταιγιστικών εξελίξεων στην ΕΥΔΑΠ καλούμαστε στο 38ο Έκτακτο Συνέδριο της ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ να αναλάβουμε την πολιτική ευθύνη που μας αναλογεί στηρίζοντας τις δημοκρατικές διαδικασίες και ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προκλήσεις των ημερών.

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here