Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Γ. Αλεξανδράκης: “Η παρούσα διοίκηση της ΕΥΔΑΠ δεν μπορεί να παίρνει αποφάσεις δεσμευτικές για το μέλλον της εταιρείας”

Εκπρόσωπος Εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ

Μέλος Διοίκησης  ΓΣΕΕ Γιώργος Αλεξανδράκης  

Αθήνα, 21 Μαρτίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου, τους εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ, την συνδικαλιστική παράταξη της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ και τέλος την παράταξη μου στην ΓΣΕΕ (ΕΜΕΙΣ – ΑΡΚΙ ) για την επανεκλογή μου ως μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ.

Με τιμά η εμπιστοσύνη που δίνετε στο πρόσωπο μου και ευελπιστώ ότι με την στήριξη σας θα συνεχίσω ως μοναδικός εκπρόσωπος από τον κύκλο του νερού να αγωνίζομαι για τα συμφέροντα των εργαζόμενων και της κοινωνίας.

Η επανεκλογή μου έρχεται την περίοδο που η απερχόμενη κυβέρνηση με το νομοσχέδιο για την Ρ.Α.Α.Ε..Υ (Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων) προχωρά στην ιδιωτικοποίηση των υδάτων στη χώρα μας, παραμονή της 22ας Μαρτίου, Παγκόσμιας ημέρας για το νερό, αμφισβητώντας το Σύνταγμα και τις αποφάσεις του ΣτΕ. Η κυβέρνηση αμετανόητη αγνοεί και την νέα απόφαση της επιτροπής κανονιστικής συμμόρφωσης του ΣτΕ που έκρινε ότι με το νόμο 4964/22 δεν συμμορφώθηκε με τις αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης. Η νέα απόφαση έχει πεδίο εφαρμογής 6 μήνες και υποχρεώνει την κυβέρνηση να προχωρήσει στην ανάκτηση του 50 + 1 μετοχών που παρανόμως έχει στην κατοχή του το Υπερταμείο.

Ανεξάρτητα του χρονικού διαστήματος που θα χρειαστεί για τη νομική διευθέτηση του θέματος, η παρούσα διοίκηση δεν μπορεί να παίρνει αποφάσεις δεσμευτικές για το μέλλον της εταιρείας που ενδέχεται να στερούνται νομιμότητας.

Τέλος, θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην προηγούμενη Διοίκηση της ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ ( Τσιτούρα – Κορλού ) και τους δικηγόρους μας κ. Αλ. Σαρηβαλάση και κα Κατ. Γεωργιάδου που προσέφυγαν στην Επιτροπή Κανονιστικής Συμμόρφωσης του ΣτΕ και κατάφεραν να συζητάμε σήμερα για μια ιστορική απόφαση.

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ