Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

Για ποιόν Διοικητή ΔΕΚΟ χτυπάει την καμπάνα ο εισαγγελέας;

Προς όφελος του Παναγιώτη Μαυρίκου αλλά και των εαυτών τους έδρασαν οι διοικούντες και διευθύνοντες σύμβουλοι της ΔΕΚΟ και της τράπεζας, που μπαίνουν στο «στόχαστρο» της Δικαιοσύνης για την υπόθεση του κυκλώματος «δημοσιογράφων-εκβιαστών».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, ο μέχρι πρότινος ανακριτής της υπόθεσης Βασίλης Ζιάκας αναφέρει στο διαβιβαστικό του για ανάγκη ανάληψης της υπόθεσης από Ανακριτή Διαφθοράς. Μάλιστα, υπογραμμίζει ότι οι αρμόδιοι των δύο νομικών προσώπων διέθεσαν «εξαιρετικά υψηλά διαφημιστικά κονδύλια» την περίοδο 2013-2015. Τα χρήματα αυτά κατέληξαν κατ’ αποκλειστικότητα στην εκδοτική εταιρία του Παναγιώτη Μαυρίκου.

Οι ενέργειες των αξιωματούχων, σύμφωνα με το διαβιβαστικό, έγιναν «για να ωφελήσουν τον Παναγιώτη Μαυρίκο και προφανώς τον εαυτό τους».

Σύμφωνα με όσα φαίνεται να προέκυψαν από την έρευνα του ανακριτή, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΚΟ «δολίως» έσπασε σε μικρότερα ποσά τη διαφημιστική δαπάνη για να είναι εφικτή η απευθείας έγκριση από τον ίδιο.

Ο νόμος προβλέπει την έγκριση πληρωμών άνω των 150.000 ευρώ από το Δ.Σ. της ΔΕΚΟ. Επικεφαλής της ΔΕΚΟ ενέκρινε μόνος του το ποσό των 149.500 ευρώ ως πληρωμή για διαφημιστικές υπηρεσίες της εταιρίας Μαυρίκου.

Η υπόθεση των «δημοσιογράφων εκβιαστών» βρίσκεται, πλέον, στα χέρια του Ανακριτή Διαφθοράς, Κώστα Σαργιώτη, ο οποίος θα ερευνήσει την εμπλοκή των στελεχών, τόσο της ΔΕΚΟ, όσο και της τράπεζας, αλλά και κάθε άλλου υπευθύνου, που είχε αντίστοιχες συναλλαγές με τον εκδότη, καθώς για την υπόθεση ασκήθηκε συμπληρωματική ποινική δίωξη για απιστία στην υπηρεσία κατά παντός υπευθύνου, σε συνδυασμό με τις διατάξεις περί καταχραστών του Δημοσίου του νόμου 1608/50.

Αυτή η εξέλιξη προηγήθηκε του χθεσινού δυστυχήματος στην Αττική Οδό, με θύμα τον εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκο.

Στο πλαίσιο της έρευνας, αναμένεται να ζητηθεί άμεσα η άρση τραπεζικών λογαριασμών εμπλεκόμενων προσώπων, διαδικασία που θα προηγηθεί της αποστολής κλήσεων σε απολογία συγκεκριμένων προσώπων.

πηγή

 

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ