Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Η Ένωση Υπαλλήλων ΕΥΔΑΠ για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού

ΕΝΩΣΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΡΟΥ 2019

Ήταν το 2012 που τα Ηνωμένα Έθνη μετά από το Δημοψήφισμα της Θεσσαλονίκης και τη συγκέντρωση σχεδόν ενός εκατομμυρίου υπογραφών, εξέδιδαν το ψήφισμα με τίτλο «Το ανθρώπινο δικαίωμα στο νερό και την αποχέτευση».

Ήταν το 2016 που το σύνολο του Εθνικού Πλούτου της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένου του φυσικού πόρου, του νερού, υποθηκεύτηκε για 99 χρόνια στους δανειστές της χώρας. Στην Ελλάδα της κρίσης υπάρχουν συνάνθρωποι μας που δεν έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης.

Είναι 2019 και περίπου 884 εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε ασφαλές πόσιμο νερό, περισσότερα από 2,6 δισεκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε βασικές εγκαταστάσεις υγιεινής και περίπου 1,5 εκατομμύρια παιδιά κάτω των 5 ετών πεθαίνουν κάθε χρόνο εξαιτίας ασθενειών που σχετίζονται με την έλλειψη καθαρού νερού και αποχέτευσης,

Θα είναι το 2020 μια χρονιά που δε θα μετράμε νεκρούς και ασθενείς από έλλειψη νερού; Είναι στο χέρι μας.

Είναι προφανές ότι ως κοινωνία έχουμε μεν πετύχει πολλά σε ψηφίσματα και αποφάσεις αλλά ελάχιστα στην ορθολογική χρήση του νερού ώστε να φτάνει για όλους.

Σήμερα είναι άλλη μια μέρα αφύπνισης για όλους μας, ένα ακόμα ορόσημο στον αγώνα για την χωρίς αποκλεισμούς πρόσβαση σε πόσιμο νερό όλων των ανθρώπων.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος Τσιμιδάκη Όλγα

Η Γεν. Γραμματέας  Παπανικολάου Τάνια

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ