Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

ΕΥΔΑΠ: Κλείνει η διαπραγμάτευση της 20ετούς σύμβασης με το Δημόσιο για το αδιύλιστο νερό

Σήμερα κατατίθεται η σχετική νομοθετική ρύθμιση-Διανέμει 0,47 ευρώ ανά μετοχή ως μέρισμα και επιστροφή κεφαλαίου

Στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή της σύμβασης με το ελληνικό δημόσιο για το κόστος του αδιύλιστου νερού την περίοδο 2020-2040, βρίσκεται η ΕΥΔΑΠ.

Όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Χάρης Σαχίνης κατά την τακτική γενική συνέλευση των μετόχων, σήμερα κατατίθεται με τροπολογία η πρώτη νομοθετική ρύθμιση που εξουσιοδοτεί το αρμόδιο υπουργείο στην υπογραφή της σύμβασης, η οποία θα έχει αναδρομική ισχύ από 1/1/2021.

Στο ίδιο πλαίσιο θα περιληφθούν διατάξεις σχετικά με τα θέματα αναδιοργάνωσης της εταιρείας, την δυνατότητα συμμετοχής της σε έργα ΣΔΙΤ αλλά και διασφαλίσεις για την ανάκτηση του κόστους του αδιύλιστου νερού, το οποίο υπολογίζεται ότι θα είναι μεσοσταθμικά 35% χαμηλότερο της προηγούμενης περιόδου. Η τροπολογία αναμένεται να κατατεθεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που θα ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΥΔΑΠ έχει προχωρήσει σε σχηματισμό πρόβλεψης ύψους 157,5 εκ. ευρώ για το κόστος του αδιύλιστου νερού της περιόδου 2013-2020, το οποίο θα επιβαρύνει εφάπαξ τα αποτελέσματα της προηγούμενης οικονομικής περιόδου και τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας για την χρήση του 2020.

Παρά την επιβάρυνση των αποτελεσμάτων, η ΕΥΔΑΠ, όπως είπε ο κ. Σαχίνης διατηρεί ισχυρά ταμειακά διαθέσιμα ύψους 462 εκ. ευρώ και θα επιβραβεύσει τους μετόχους της. Η γενική συνέλευση ενέκρινε συνολικά την καταβολή μερίσματος και επιστροφής κεφαλαίου προς τους μετόχους 50.55.000 ευρώ ήτοι 0,47 ευρώ ανά μετοχή εκ των οποίων τα 0,24 αφορούν το μέρισμα και 0,23 ευρώ την επιστροφή κεφαλαίου.

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Μαριάννα Τζάννε
ΠΗΓΗ: newmoney.gr/

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ