Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, σε ολόκληρη την Ιρλανδία, διαμαρτυρόμενοι για την επιβολή επιπλέον τελών στο νερό, στη μεγαλύτερη αντίδραση της αντιπολίτευσης για τα μέτρα λιτότητας.

Με βασικό σύνθημα “Δεν πληρώνουμε” σχεδόν 100 διαφορετικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νέο αυτό μέτρο, στο οποίο προχωρά η ιρλανδική κυβέρνηση, στο πλαίσιο του πακέτου διάσωσης της Ε.Ε. και του ΔΝΤ που έλαβε η χώρα το 2010.

Σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης, κάθε νοικοκυριό θα πληρώνει περίπου 300-500 ευρώ το χρόνο για την κατανάλωση του νερού, δυσβάσταχτη επιβάρυνση για τους Ιρλανδούς που πλήττονται από την οικονομική κρίση.

Την ίδια ώρα, νέα δημοσκόπηση για λογαριασμό της εφημερίδας “Sunday Independent” δείχνει πρώτο κόμμα το αριστερό Sinn Féin με 26%, ενώ ακολουθούν το κυβερνών κεντροδεξιό Fine Gael με 22%, το κεντροδεξιό Fianna Fáil με 20%, το σοσιαλδημοκρατικό Labour με 7%, ενώ ανεξάρτητοι και άλλοι συγκεντρώνουν το 23% των προτιμήσεων.