Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Κόντρα ΠΑΣΚΕ με τον Προϊστάμενο της ΕΣΥΠΠ για τα ΜΑΠ. Διαφοροποίηση Ματαράγκα.

Η αρχή έγινε όταν στην ανακοίνωση των μελών της ΠΑΣΚΕ στο Δ.Σ. του Συλλόγου Προσωπικού στις 4/4/2017 αναφέρει ότι:   Όσον αφορά τα ΜΑΠ επειδή η Εταιρεία κωλυσιεργεί εδώ και οκτώ χρόνια στη χορήγηση τους για ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων, θέλουμε να μας πουν τι γίνονται τα χρήματα που δε δίνονται για ΜΑΠ. Μήπως γίνονται μέρισμα  για τους μετόχους;

Κι ενώ πιέζαμε για τη χορήγηση τους και ξεμπλόκαραν παρατηρούμε περίεργες πρακτικές και διαδικασίες, δηλ. ο ίδιος (ο Προϊστάμενος της ΕΣΥΠ) κάνει τις προδιαγραφές, ο ίδιος να καλεί εταιρείες, ο ίδιος να προτείνει, ο ίδιος να εγκρίνει. Και η Υπηρεσία Προσωπικού προστατεύει τέτοιες διαδικασίες; Εγκρίνει τέτοιες πρακτικές; Και ο Διευθυντής, ο Γενικός τι λένε για όλα αυτά τα πρωτόγνωρα, πόσο δε μάλλον που δίνονται και με απ’ ευθείας ανάθεση.”

Στη συνέχεια ο Προϊστάμενος της ΕΣΥΠΠ Χρήστος Φαλτσέτας θιγμένος απείλησε με προσφυγή στη δικαιοσύνη. Σε σχετική του ανακοίνωση στις 5/4/2017 αναφέρει:

Σχετικά με την από 04/04/2017 ανακοίνωση των κ.κ.:

 1. Σκόνδρα Αθανάσιο
 2. Γρατσία Στέλιο
 3. Ματαράγκα Μάριο
 4. Βασιλόπουλο Κώστα

εκλεγμένων συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ/ΕΥΔΑΠ αναφέρω τα παρακάτω:

 • Σύμφωνα με τον Ν.3850/2010, τον Εσωτερικό κανονισμό της ΕΥΔΑΠ αλλά και της ΕΣΥΠΠ, η ΕΣΥΠΠ νομιμοποιείται στην σύνταξη προδιαγραφών των ΜΑΠ και ειδικότερα των μπουφάν εργασίας.
 • Σύμφωνα δε με τον Ν.4412/2016 αρθ.118 η Διοίκηση έχει την αρμοδιότητα να προβαίνει σε απευθείας ανάθεση μέχρι το ποσό των 20.000 €.
 • Σχετικά με την πρόσφατη προμήθεια των μπουφάν εργασίας
  1. Η Διοίκηση αποφάσισε την απευθείας ανάθεση τους ως είχε το δικαίωμα.
  2. Την 18/01/2017 η ΕΣΥΠΠ ως δεν είχε την υποχρέωση, αλλά το έπραξε ως εκ περισσού, στα πλαίσια της φροντίδας για την προστασίας των εργαζομένων και στα πλαίσια της διαφάνειας έλαβε υπόψη της την έγγραφη γνώμη των εκλεγμένων εκπροσώπων των εργαζομένων, για την προμήθεια των μπουφάν εργασίας στην οποία συμμετείχε και ένας εκ των συνταξάντων την εν λόγω Ανακοίνωση, ο κος Σκόνδρας Αθανάσιος, όπου πρότειναν την επιλογή μπουφάν εργασίας που το προσέφεραν δυο Εταιρείες. Ακολούθως σύμφωνα με τον νόμο το πρότεινα στην Διοίκηση.

Επειδή τα αναφερόμενα στην από 04/04/2017 ανακοίνωση των εκλεγμένων συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ/ΕΥΔΑΠ στο σύλλογο Προσωπικού είναι καταφανή ψεύδη και δόλιες συκοφαντίες και δεν συνάδουν με τα πραγματικά γεγονότα.

ΚΑΛΩ Και τους τέσσερις ή τον καθένα ξεχωριστά να ανακαλέσει δημόσια μέχρι την Μ.Δευτέρα 10/4/2017 και ώρα 12:00 το μεσημέρι, με τον ίδιο τρόπο που προέβησαν στην δόλια συκοφάντηση μου, ειδάλλως

ΔΗΛΩΝΩ ΡΗΤΑ Ότι θα πράξω τα νόμιμα στα αρμοδία Ποινικά και Αστικά Δικαστήρια.

Στην ανακοίνωση του προϊσταμένου της ΕΣΥΠΠ απάντησε μόνο ένας από τους τέσσερις, ο Μάριος Ματαράγκας, ο οποίος διαφοροποιείται εμφανώς δηλώνοντας άγνοια για τη σχετική αναφορά της ανακοίνωσης των τεσσάρων της ΠΑΣΚΕ

Σε ανακοίνωσή του στις 9/4 ο αναπλ. γραμματέας του Συλλόγου Προσωπικού Μάριος Ματαργάκας δηλώνει: “ Για την αποκατάσταση της αλήθειας σας ενημερώνω ότι: Όπως σας δήλωσα προφορικά σε προσωπική μας συνάντηση εντος της αιθούσης της συνέλευσης, σε ερώτηση σας σχετικά με τον εάν ήμουν γνώστης του σχετικού κειμένου,την κατηγορηματική  άρνηση μου ότι το γνώριζα και την παραπομπή σας στον συντάκτη της ανακοίνωσης που ήταν δίπλα μου. Την αποδοχή του ότι ήταν αυτός ο οποίος χωρίς ενημέρωση πρόσθεσε το σχετικό αυτό κείμενο, καθώς και εκτός της αιθούσης, παρουσίας τρίτων, ότι για το κείμενο αυτό,  δεν είχα λάβει  γνώση ότι θα συμπεριληφθεί στην ανακοίνωση, δεν είχα καμιά ενημέρωση  για το θέμα αυτό και ως εκ τούτου την συγκατάθεση μου για να συμπεριληφθεί στην ανακοίνωση και το κυριότερο. ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ.  Για την αποκατάσταση της αλήθειας ,  παρακαλώ όπως  αποσταλεί  και  ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ   η παραπάνω επιστολή στα ίδια email που εστάλη και η ανακοίνωση.”

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ