Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Νίκος Παππάς (ΣΥΡΙΖΑ): “Κόλαφος για τη ΝΔ οι αποφάσεις του ΣτΕ για την ΕΥΔΑΠ και την ιδιωτικοποίηση του νερού”

«Η ακύρωση εκχώρησης της συντήρησης του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος της ΕΥΔΑΠ, όλου δηλαδή του πλούτου της εταιρείας, που περιλαμβάνει τις λίμνες, τα φράγματα, τους ταμιευτήρες, τα αντλιοστάσια και το τεράστιο δίκτυο των 400 χιλιομέτρων, είναι το τελευταίο επεισόδιο των εξελίξεων στο συνταγματικό δικαστήριο», τόνισε ο Νίκος Παππάς, μιλώντας «Στο Κόκκινο».

Ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σημείωσε ότι «η Ν.Δ. έφαγε πρόσφατα μία ακόμα σφαλιάρα από το ΣτΕ», το οποίο σε μια «ιστορική απόφαση ανέφερε ότι η ΕΥΔΑΠ όχι μόνο δεν μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί, αλλά πρέπει και να φύγει από το Υπερταμείο, οι σκοποί του οποίου δεν συνάδουν με το δημόσιο ρόλο που πρέπει να έχει η εταιρία για την παροχή ικανής ποσότητας και ποιότητας πόσιμου νερού στους πολίτες».

Η Ν.Δ., όμως, αρνείται, όπως είπε, να εφαρμόσει την απόφαση και «κάποιοι βαδίζουν σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια, με το Δ.Σ. της εταιρείας, το οποίο έχει διοριστεί από το Υπερταμείο, να σκοπεύει να μοιράσει μέρισμα και κυρίως να κάνει μείωση κεφαλαίου, αδειάζοντας τα ταμεία και επιστρέφοντας τα λεφτά στους ιδιώτες μετόχους». Σημείωσε ακόμα ότι το 2019 τα αποθεματικά της ΕΥΔΑΠ ήταν στα 400 εκατ. ευρώ, ενώ σήμερα είναι στα 200 εκατ. ευρώ περίπου, λέγοντας πως «κάποιοι σκοπεύουν να φάνε όλα τα λεφτά, να κάνουν ντου στο ταμείο».

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ