Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

Οι… δημοσιογράφοι είχαν τον τρόπο τους

ΠΗΓΗ: efsyn.gr | Συντάκτης: Κώστας Ζαφειρόπουλος

Τα ονόματα μερικών εκ των γνωστότερων επιχειρηματιών και πολιτικών προσώπων της χώρας χρησιμοποιήθηκαν από το κύκλωμα των εκβιαστών το οποίο κύριο στόχο είχε το τελευταίο διάστημα τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ Γιάννη Μπενίση, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη και κυρίως τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, τον οποίο η συμμορία αποκαλούσε «αρχιμανδρίτη».

Από τα στοιχεία της δικογραφίας αναδεικνύεται ο ρόλος τουλάχιστον επτά δημοσιογράφων ή ιδιοκτητών ειδησεογραφικών ιστοσελίδων, οι οποίοι φέρεται να προχωρούσαν σε κατευθυνόμενα δημοσιεύματα με αντάλλαγμα χρήματα από τις διαφημίσεις.

Ορισμένοι εξ αυτών ασκούσαν κριτική σε μέλη της κυβέρνησης, αλλά ύστερα από συνεννόηση με τους τρεις κατηγορούμενους και την έναρξη της χρηματοδότησης από ΔΕΚΟ άλλαζαν «γραμμή».

Κομβικό ρόλο στο κύκλωμα, σύμφωνα με τις καταγγελίες της εκβιαζόμενης υπεύθυνης του γραφείου Τύπου της ΕΥΔΑΠ, διαδραμάτιζε ο «δημοσιογράφος» Παναγιώτης Μουσάς.

Ο τελευταίος, ενώ κατείχε έως τον Μάιο του 2015 τη θέση του υπευθύνου Επικοινωνίας του πρώην πρoέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ, ταυτόχρονα φέρεται να κατείχε από 4ετίας θέση συμβούλου επικοινωνίας στην Attica Bank.

Επιπλέον είχε προσληφθεί από 28.2.2012 στο γραφείο Τύπου του υπουργού Εξωτερικών, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες είχε θέση και υπεύθυνου επικοινωνίας στο γραφείο της πρώην γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου!

Διάψευση της ΓΓΔΕ

Οπως διευκρίνισε χθες η ΓΓΔΕ, «κανενός είδους εργασιακή σχέση δεν υπήρξε μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και του κατηγορούμενου Παναγιώτη Μουσά στο διάστημα από 23 Οκτωβρίου 2015 έως και 21 Ιανουαρίου 2016».

Στο πλαίσιο της «εκδούλευσης», μάλιστα, η ομάδα Μαυρίκου-Μουσά-Φράγκου εμφανίζεται ικανή να ανεβοκατεβάζει άρθρα από ιστοσελίδες και εφημερίδες και ζητούσε από την υπάλληλο της ΕΥΔΑΠ, Α.Κ., «να ενημερώσω τους Μπενίση (σ.σ. διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ) και τον “Αρχιμανδρίτη” ότι θα τους φροντίσει».

Μεταξύ άλλων η Α.Κ. εξηγεί πως ο Μουσάς, που την πίεζε σε καθημερινή βάση με μηνύματα και τηλέφωνα εμπλέκοντας ακόμα και το ανήλικο παιδί της, της ζήτησε να καταβάλλει 10.000 ευρώ τον μήνα στον Παναγιώτη Μαυρίκο, εκδότη της «Ακρόπολης» για δήθεν διαφημιστική προβολή, και σε τέσσερις ανύπαρκτου διαφημιστικού ενδιαφέροντος ιστοσελίδες του ίδιου εκδότη.

Παράλληλα, ζήτησε να δώσει χρήματα της ΕΥΔΑΠ στον εκδότη της ιστοσελίδας sofokleous10.gr, επειδή έγραψε αρνητικό δημοσίευμα για την ATTICA BANK.

«Στη Ν.Δ. σε προσδιορίζουν ως το μακρύ χέρι της κυβέρνησης που σε βάζουν μπροστά για να κλείνεις δουλειές, ενώ μιντιακοί κύκλοι έχουν ζητήσει να ανοιχθούν οι λογαριασμοί σου, διαδίδουν ότι παίρνεις χρήματα και παρακολουθούν τα τηλεφωνά σου και την προσωπική σου ζωή», φέρεται να είπε ο Μουσάς στην Α.Κ.

Στην ερώτησή της «ποιοι μιντιακοί κύκλοι», αυτός απάντησε: «Είναι ο Αλαφούζος και ο Ψυχάρης και σε έχουν λοκάρει από τη Ν.Δ.».

Στη συνάντηση που είχαν στις 16 Φεβρουαρίου 2016 η Α.Κ., ο Μαυρίκος και ο Μουσάς στη μαρίνα Φλοίσβου -με την ΕΛ.ΑΣ. πλέον να παρακολουθεί-, ο Μαυρίκος φέρεται να λέει στην υπάλληλο ότι «μπορούμε να χτυπήσουμε συγκεκριμένα άτομα».

«Ο Μαυρίκος μού είπε ότι έχει κάνει μεγάλο πόλεμο στον Βαγγέλη Μαρινάκη και ότι του έχει βγάλει όλες τις δικογραφίες που ήταν μπλεγμένος με τα ναρκωτικά, αφήνοντας να εννοηθεί ότι του επιτέθηκε μετά από προτροπή του Μελισσανίδη.

Ο Μαυρίκος με ρώτησε αν η κυβέρνηση θέλει να γαμήσει τον Μαρινάκη ή να του δώσει άδεια για το κανάλι του», καταθέτει η Α.Κ., ενώ σε άλλο σημείο η ίδια λέει: «Μου είπε ο Μαυρίκος ότι έχει πολλά παράπονα από τη ΔΕΗ που δεν του δίνει χρήματα και ο Μουσάς είπε ότι από τα ΕΛ.ΠΕ. παίρνει 40.000, αλλά τα θεωρεί λίγα».

Επιπλέον ο κατηγορούμενος Μουσάς φέρεται να προσπαθούσε να αποδείξει τη δύναμή του αναφερόμενος σε αρνητικό δημοσίευμα για την ΕΥΔΑΠ και την Αttica Bank, το οποίο είχε αναπαραγάγει συγκεκριμένος δημοσιογράφος στο «Πρώτο Θέμα».

Επιπλέον της έλεγε ότι ο Μαυρίκος έχει κάνει κακό σε διάφορα μεγάλα ονόματα, αναφέροντας τον Ευάγγ. Μεϊμαράκη, τον Β. Μαρινάκη και τον Κυρ. Μητσοτάκη.

Σε συμπληρωματική κατάθεσή της η Α.Κ. προσθέτει: «Ο Μουσάς και ο Φράγκου ανέφεραν και την Εθνική Τράπεζα Ελλάδας, ότι δεν δίνει λεφτά για διαφημίσεις. Ο μόνος τρόπος για να πάρει κάποιος διαφημιστικά χρήματα από την Εθνική είναι να έχει πρόσβαση τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

 

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ