«Όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν». Σα να βλέπω το Νίκο Παπάζογλου μπροστά μου να τραγουδάει χαμογελώντας ειρωνικά, ενώ ακούω στο ραδιόφωνο την είδηση ότι η ΕΥΔΑΠ είναι βασικός χορηγός του 4ου Αγώνα δρόμου του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» στη Λίμνη του Μαραθώνα.

Μπαίνω στην ιστοσελίδα του «Όλοι Μαζί Μπορούμε». Η ΕΥΔΑΠ φιγουράρει πρώτη – πρώτη ως υποστηρίκτρια. Στην ίδια ιστοσελίδα διαβάζω ότι το «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» είναι «Αστικός μη κερδοσκοπικός φορέας» που εμπνεύστηκε ο Γιάννης Αλαφούζος ιδιοκτήτης του ΣΚΑΙ.

Του ΣΚΑΙ, που στηρίζει με νύχια και με δόντια όσους χρεοκόπησαν τη χώρα, που δίνει μόνιμο στασίδι στον Άδωνι και στον Λοβέρδο.

Του ΣΚΑΙ που ψάχνει να βρει μια «σοβαρή» Χρυσή Αυγή από το 2013 για να συνεργασθεί με τη ΝΔ και να ανακόψει τη πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς τη κυβέρνηση.

Του ΣΚΑΙ που αφού έβαλε πλάτη στο πέρασμα των πολιτικών των μνημονίων του νεοφιλελευθερισμού και της άγριας λιτότητας, που οδήγησαν εκατομμύρια στη φτώχεια, στην ανέχεια, στη πείνα, υποκριτικά θέλει να πετάξει λίγα τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα σε λίγους από αυτούς που τα στέρησε.

Του ΣΚΑΙ του ΝΑΙ του δημοψηφίσματος , του ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ, που ακόμα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε ευθέως για προπαγάνδα μέσω ψευδών ειδήσεων.

Του ΣΚΑΙ του Γιάννη Αλαφούζου που θα ήθελε πολύ η ΕΥΔΑΠ να γίνει πλυντήριο και το νερό της να ξεπλύνει όχι μόνο κάθε ακραία, σάπια, νεοφιλελεύθερη πολιτική επιλογή , αλλά να ξεπλύνει και το παλιό, βρόμικο, χρεωκοπημένο πολιτικό σύστημα .

Αν η Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ θέλει πραγματικά –στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης– να προσφέρει στη Κοινωνία, ας το κάνει με αλληλεγγύη και όχι με φιλανθρωπία. Μπορεί να επεκτείνει ακόμα πιο θαρραλέα το Κοινωνικό Τιμολόγιο, να ενισχύσει έμπρακτα τις εκατοντάδες Δομές Αλληλεγγύης , τις Κοινωνικές κουζίνες, που παράγουν ουσιαστικό κοινωνικό έργο με αξιοπρέπεια στους πολίτες, ανεξάρτητα από καταγωγή φύλο η θρησκεία, τους ανθρώπους που αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες.

Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορεί μια Δημόσια Εταιρεία Νερού όπως η ΕΥΔΑΠ να συνυπάρχει στην ίδια ομάδα με χορηγούς πολυεθνικές που οι Πρόεδροί τους κηρύττουν από τον άμβωνα μέσων όπως ο ΣΚΑΙ ότι:

«Η ιδιωτικοποίηση του (νερού) είναι ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλίσεις τη δικαιότερη διανομή του. Η ιδέα ότι το νερό αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα, προέρχεται από εξτρεμιστικές μη κυβερνητικές οργανώσεις», ισχυρίζεται ο Brabeck της Nestle, και συνεχίζει το μισανθρωπικό του ξέσπασμα λέγοντας ότι «το νερό όπως κάθε άλλο διατροφικό αγαθό θα πρέπει να έχει αγοραστική αξία»

Τα συγχαρητήρια μου στις Δημόσιες σχέσεις της ΕΥΔΑΠ.

Μια παράκληση προς τη Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ: Να μην παίζει με τη καρδιά και τη ψυχή της κοινωνικής πλειοψηφίας που έφερε το ΣΥΡΙΖΑ στη κυβέρνηση και κατ’ επέκταση στη Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ . Τα λάθη της πολιτικής συγχωρούνται. Τα λάθη στη καρδιά προκαλούν έμφραγμα.

Βασίλης Τσόκαλης

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ