Σάββατο, 10 Ιουνίου, 2023

ΟΜΕ ΟΤΕ: Η κυβέρνηση ολοκληρώνει το διαχρονικό έγκλημα στον ΟΤΕ

Την απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ να βγάλει στο σφυρί τη συμμετοχή του δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΤΕ στηλιτεύει με ανακοίνωσή της η ΟΜΕ-ΟΤΕ, χαρακτηρίζοντάς τη διαχρονικό έγκλημα, ενώ επιτίθεται και στην κυβέρνηση υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά: «Ας τους θαυμάσουμε για την τήρηση των υποσχέσεών τους».

Σύμφωνα με την ΟΜΕ-ΟΤΕ, «το διαχρονικό έγκλημα της συρρίκνωσης της κρατικής συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΤΕ συνεχίζεται. Η κυβέρνηση πλέον ξεκίνησε επίσημα μέσω του ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημόσιου) διεθνή διαγωνισμό για να βρεθεί ο “επενδυτής” ο οποίος θα αγοράσει το 5% των μετοχών που έχει μεταφερθεί στο ΤΑΙΠΕΔ, αφήνοντας πλέον στο ελληνικό δημόσιο το ισχνό και ανυπόληπτο 1%».

«Η κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ)», τονίζεται στην ανακοίνωση, «όταν ήταν στη θέση της αντιπολίτευσης, ήταν αυτή που υποσχόταν την ενίσχυση της συμμετοχής του κράτους στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΤΕ, ώστε να μην περιέλθει η εταιρία σε έλεγχο ξένων κεφαλαίων! Ας τους θαυμάσουμε για την τήρηση των υποσχέσεών τους».

«Να θυμίσουμε πως με αυτήν την τελευταία εκποίηση το κράτος χάνει το δικαίωμα βέτο για πώληση θυγατρικών και για μεταφορά δραστηριοτήτων και έδρας στο εξωτερικό. Επιπλέον, δεν ασκείται κανένας κρατικός έλεγχος στα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα των Ενόπλων Δυνάμεων που διαχειρίζεται ο ΟΤΕ, ο διευθύνων σύμβουλος μπορεί να μην είναι Έλληνας, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που διορίζονται από το κράτος περιορίζονται κ.λπ.».

«Καλούμε την κυβέρνηση να αναλογιστεί τις ευθύνες της και να προστατέψει έστω και την ύστατη στιγμή τις τηλεπικοινωνίες της χώρας μας, διατηρώντας έστω και αυτό το μικρό ποσοστό που διαθέτει στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΤΕ», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: asfalistiko.gr

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ