Όταν θέλουν να βγάλουν χολή κατά του ΣΕΚΕΣ, τίποτα μα τίποτα δεν τους σταματά

0
124

basteas

του Πέτρου Μπαστέα, σατυρικού και όχι μόνο αρθρογράφου

Το χιούμορ και η σάτιρα (η ειρωνεία είναι αναπόσπαστο συστατικό τους), είναι κατακτήσεις του ανθρώπινου νου και πολιτισμού. Οι υπογράφοντες την ανακοίνωση της ΔΑΚΕ, συνάδελφοι Αγγελάκης και Κιόσης ή δεν διάβασαν προσεκτικά το καταφανέστατα ειρωνικό και δηκτικό κατά της διοίκησης άρθρο μου (και όχι βέβαια του ΣΕΚΕΣ) ή η εμπάθεια κατά του ΣΕΚΕΣ τους έχει τυφλώσει ή, το πιο πιθανό, η αντίληψή τους για το χιούμορ δύσκολα ξεπερνάει τις χοντράδες του, συμπαθέστατου κατά τα άλλα, Μάρκου Σεφερλή.

Το άρθρο μου, αγαπητοί συνάδελφοι, αν μπείτε στον κόπο να το ξαναδιαβάσετε, θα καταλάβετε (ελπίζω τη δεύτερη φορά), ότι με αφορμή την παρέμβαση Μπενίση στο Blue Sky για την διακοπή υδροδότησης, αναφέρεται σε ένα υποθετικό άρθρο εφημερίδας (του κατεστημένου εννοείται, ξέρετε εσείς), η οποία λόγω της παρέμβασης Μπενίση στο κανάλι (“δεν ξέρω γιατί έγινε η διακοπή”) στοχοποιεί τους εργαζόμενους, αφού (σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα) δεν είναι δυνατόν ο διευθύνων μια εταιρεία να μην γνωρίζει για ποιό λόγο κόβεται το νερό… Άρα ποιός φταίει; Οι εργαζόμενοι…

Ως εργαζόμενος σε Περιφερειακό γραφείο γνωρίζω από πρώτο χέρι το δράμα συνανθρώπων μας, πελατών της ΕΥΔΑΠ, που τους κόβεται το νερό είτε γιατί δεν έχουν να πληρώσουν, είτε γιατί ξέχασαν (συμβαίνει κι αυτό) να πληρώσουν δόση του διακανονισμού και γίνεται διακοπή χωρίς προειδοποίηση ακόμα και για 25€ ή για 43€ όπως ήταν η συγκεκριμένη περίπτωση της εργαζόμενης στη Νίκαια.

Ως εργαζόμενος, αντιπρόσωπος στην ΟΜΕ και μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Προσωπικού της ΕΥΔΑΠ, έχω αγωνιστεί και συμβάλλει σε προτάσεις για την αντιμετώπιση των διακοπών υδροδότησης και στην καθιέρωση πραγματικού κοινωνικού τιμολογίου (και όχι βέβαια το ανεπαρκέστατο που αποφάσισε πρόσφατα το Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ). Σε όλες αυτές τις προσπάθειες η ΔΑΚΕ ήταν απούσα και μάλιστα διαφήμιζε την “κοινωνική ευαισθησία” Βαρθολομαίου, όπως κάνει βέβαια και τώρα αφού δεν φαίνεται να έχει κανένα πρόβλημα με τους χιλιάδες καταναλωτές που τους κόβεται το νερό για τον απλούστατο και μόνο λόγο ότι δεν έχουν να πληρώσουν

 

Θα συμβούλευα τους δύο συνδικαλιστές συναδέλφους, να αφήσουν τα γραφεία και τους διαδρόμους στους οποίους κινούνται, να κάνουν μια βόλτα στα Περιφερειακά, αλλά και στην κοινωνία, για να δουν ποια είναι η πραγματική κατάσταση και όχι η εικονική που έχουν στο μυαλό τους.

Τέλος, εννοείται ότι αντιπαρέρχομαι τα φαιδρά που αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους  για “στοχοποίηση συναδέλφων”, “ρετιρέ”, “παραδειγματική τιμωρία των εργαζομένων”, “ΣΕΚΕΣ ως γραφείο τύπου της Διοίκησης και γραφείο προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ”, επειδή διατηρώ το αίσθημα της ανθρωπιάς και της αξιοπρέπειας στην πολιτική αντιπαράθεση και υπόσχομαι στο επόμενο σατυρικό άρθρο μου να συμπεριλάβω και επεξηγήσεις για όσους ακόμα και στο τσίρκο δεν γελάνε με τους κλόουν, αφού δεν καταλαβαίνουν ότι είναι υπαρκτά πρόσωπα και όχι το είδωλο του καθρέφτη του σπιτιού τους.

Πέτρος Μπαστέας

 

Υ.Γ-1. Οι συνάδελφοι Αγγελάκης και Κιόσης γνωρίζουν ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν μόνο τον συντάκτη και όχι το μέσο που τα φιλοξενεί. Άλλα όταν θέλεις να βγάλεις χολή κατά του ΣΕΚΕΣ, τίποτα μα τίποτα δεν σε σταματά.

Υ.Γ.-2  Η περίπτωση οι συνάδελφοι να κατάλαβαν από την πρώτη στιγμή ότι το άρθρο είναι σατυρικό για την παρέμβαση Μπενίση στο Bluesky, αλλά να έβγαλαν σκόπιμα την ανακοίνωση για να πλήξουν το ΣΕΚΕΣ και να κλείσουν το μάτι στον Διευθύνοντα, είναι πέραν πάσης φαντασίας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ