Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

ΠΑΣΚE ΕΥΔΑΠ: “Η επιστροφή κεφαλαίου είναι το πρώτο βήμα που οδηγεί στο «ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ» της ΕΥΔΑΠ στους ιδιώτες”

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΥΔΑΠ

Π.Α.Σ.Κ.Ε.   ΕΥΔΑΠ

Ο εμπαιγμός συνεχίζεται!!!

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας ότι οι «μάσκες έπεσαν» καθώς η κυβέρνηση της Αριστεράς ενώ προεκλογικά είχε τάξει τα πάντα στους πάντες, εφαρμόζει την πιο ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική.

Οι συνεχείς αυξήσεις στην φορολογία, οι συνεχείς μειώσεις των συντάξεων, οι μειώσεις των κονδυλίων για όλες τις κοινωνικές παροχές (υγεία, παιδεία κοινωνικά επιδόματα), οι επιχειρήσεις που η μία μετά την άλλη οδηγούνται σε λουκέτο αυξάνοντας τον αριθμό των ανέργων, οι νέοι μας (επιστήμονες) που εγκαταλείπουν καθημερινά την πατρίδα μας για ένα καλύτερο μέλλον στο εξωτερικό, η καθημερινή υποβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου και η απόγνωση στην οποία βρίσκονται χιλιάδες Ελληνικές οικογένειες, είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής αυτής.

Αυτό όμως συναδέλφισσες και συνάδελφοι που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό, είναι ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ.

Πριν ένα μήνα, η κυβέρνηση ψήφισε στην βουλή την «εισαγωγή» όλων των εταιρειών κοινής ωφέλειας και όλου του δημόσιου πλούτου στο νέο υπερταμείο με την «δικαιολογία» της εξεύρεσης επενδυτών για την ανάπτυξη των εταιρειών.

Ενώ δηλαδή η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι «αναζητεί κεφάλαια», έρχεται το υπουργείο Οικονομικών και το ΤΑΙΠΕΔ και ζητάνε με επιστολή τους από την Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ να προβεί σε επιστροφή κεφαλαίου 40 εκατ. ευρώ!!!!

Ζητάνε από την ΕΥΔΑΠ που τα δύο τελευταία χρόνια έχει δώσει υπερβολικά μεγάλο μέρισμα στους μετόχους της, να δώσει από τα ταμειακά της διαθέσιμα επιπλέον 40 εκατ. ευρώ τα οποία είναι απαραίτητα για την πραγματοποίηση του αναγκαίου επενδυτικού της προγράμματος, κάνοντας «δώρο» στον Πόλσον 4 εκατ. και 12 εκατ. στους υπόλοιπους μετόχους!!!

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Η επιστροφή κεφαλαίου είναι το πρώτο βήμα που οδηγεί στο «ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ» της ΕΥΔΑΠ στους ιδιώτες. Η αφαίμαξη των χρημάτων αυτών από τα ταμειακά διαθέσιμα, αλλά και η συνεχής αύξηση των οφειλών τρίτων προς την εταιρεία μας που ξεπερνά σήμερα τα 200 εκατ. ευρώ θα οδηγήσουν σε αδυναμία εκτέλεσης του αναγκαίου επενδυτικού προγράμματος. Είναι πασιφανές ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να πλουτίσουν σε βάρος των κοινωνικών εταιρειών οι ιδιώτες (επενδυτές) και να γεμίζει ο κουμπαράς του χρέους (υπερταμείου).

Είναι το σχέδιο, ώστε με την πώληση του 11% των μετοχών από το ΤΑΙΠΕΔ να προχωρήσουν στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ με την παραχώρηση του μάνατζμεντ στους ιδιώτες (μέσω ΣΔΙΤ).

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Η θέση της παράταξής μας απέναντι στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ είναι γνωστή και δεδομένη. Όπως δεδομένη είναι και η αρνητική ψήφος της παράταξής μας στο σημερινό έκτακτο ΔΣ της ΕΥΔΑΠ που θα ορίσει έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων για να αποφασιστεί η επιστροφή κεφαλαίου.

Όλοι μαζί οι εργαζόμενοι πρέπει να συνταχθούμε με τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας μας και με συντονισμένο αγώνα θα αποτρέψουμε το ξεπούλημα της εταιρείας μας.

Το νερό είναι ανθρώπινο δικαίωμα

ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ

Γραμματεία ΠΑΣΚΕ

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ