Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

ΠΑΣΚΕ ΕΥΔΑΠ: Η Διοίκηση ρεμβάζει … και η κυβέρνηση ξεπουλά

ΠΑΣΚΕ ΕΥΔΑΠ

11/6/2020

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Πολλοί ενδεχομένως να αναρωτιούνται γιατί έχει περάσει αρκετό διάστημα και η ΠΑΣΚΕ στην ΕΥΔΑΠ δεν έχει εμφανιστεί με ανακοινώσεις.

Ο σπουδαιότερος λόγος είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε το επίπεδο που εδώ και μήνες γίνεται η αντιπαράθεση μεταξύ των παρατάξεων.

Προσωπικές αντιπαραθέσεις, σκυλοκαβγάδες, χαρακτηρισμοί, ανίερες συμμαχίες χωρίς προγραμματικό ή ιδεολογικό επίπεδο.

Αντιπαραθέσεις στις οποίες οι ανάγκες των εργαζομένων απουσιάζουν παντελώς.

Αντιπαραθέσεις όχι για τη βελτίωση της θέσης των εργαζομένων, αλλά για την νομή και την διαχείριση της εξουσίας.

Ακόμα και στο διάστημα της πανδημίας του κορωνοϊού, ανταγωνισμοί για το ποιος πρώτος είπε να παρθεί το ένα ή το άλλο μέτρο.

Λες και δεν ήταν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που καθόριζαν σε όλη την Ελλάδα τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Φτάσανε κάποιοι στο σημείο να γράφουν ότι η εξ’ ανάγκης εκ περιτροπής εργασία που θεσπίστηκε για την αποσυμφόρηση των εργασιακών χώρων και την προστασία της υγείας, αμφισβητούσε το πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων της ΕΥΔΑΠ.

Σ’ αυτό το περιβάλλον η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ εκμεταλλευόμενη τις άγονες αντιπαραθέσεις τρέχει το δικό της σχέδιο.

Με δίαυλο επικοινωνίας τους αρεστούς, που όλως τυχαίως είναι οι ίδιοι με αυτούς της Διοίκησης ΣΥΡΙΖΑ, στους οποίους τώρα για όλα φταίει η κακή κυβέρνηση της δεξιάς.

Η Διοίκηση ανέγγιχτη συνεχίζει να φέρνει στρατιές συμβούλων και να ξοδεύει αφειδώς χρήματα σε όλα τα επίπεδα χωρίς να της ασκείται καμία κριτική.

Τέσσερις μεγάλες εταιρείες συμβούλων έχουν κοστίσει μέχρι τώρα πάνω από 500.000 ευρώ για να παραδώσουν μέχρι στιγμής το «τέλειο τίποτα», καταναλώνοντας εκατοντάδες εργατοώρες αξιόλογων στελεχών της ΕΥΔΑΠ προκειμένου να τους δώσουν στοιχεία και έτοιμη δουλειά, βλέπε κανονισμό προμηθειών που ήταν σχεδόν έτοιμος από τα στελέχη μας.

Καινούργιοι εξωτερικοί νομικοί σύμβουλοι, επικοινωνιολόγοι και τι άλλο θα δουν τα μάτια μας….

Το «τέλειο τίποτα» είναι μία πρόταση για 70 νέα υποέργα με μοναδικό στόχο να συνεχίσουν να «αρμέγουν» την ΕΥΔΑΠ.

Βέβαια για να μην τους αδικήσουμε παρέδωσαν σε χρόνο ρεκόρ μελέτη για την αύξηση μισθών του Διευθύνοντος Συμβούλου, του Αναπληρωτή του και των μελών του ΔΣ της ΕΥΔΑΠ.

Κατά την διάρκεια του covid όμως εξαφανίστηκαν όταν τα συνεργεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης πάλευαν για να μην μείνει ούτε ένα σπίτι χωρίς νερό και αποχέτευση.

Κύριοι της διοίκησης σε λίγες μέρες κλείνετε ένα χρόνο στο τιμόνι της ΕΥΔΑΠ και δεν έχετε κάνει καμία αλλαγή στο οργανόγραμμα.

Δεν έχετε αλλάξει νοοτροπίες και διαδικασίες, ίσως γιατί αυτό να σας βολεύει.

Το μόνο μεγάλο θέμα που χειριστήκατε είναι αυτό του διαγωνισμού της Ψυττάλειας και τα κάνατε μαντάρα!!!

Δηλώνετε τεχνοκράτες αλλά κύριο μέλημά σας μετά την αύξηση των μισθών σας και των μισθών των μελών του Δ.Σ., είναι η προσπάθεια για να έχετε εταιρική κάρτα και το πώς μέσω περικοπών θα επιτύχετε τους στόχους για τα μπόνους σας.

Ακόμα και η διατήρηση των κουπονιών φαντάζει ως χάρη στο προσωπικό και όχι μία μόνιμη θεσμοθετημένη διαδικασία.

Μεταξύ των άλλων, η σύμβαση με το Ελληνικό Δημόσιο είναι στον αέρα και εσείς παρακολουθείτε αμήχανοι και αιφνιδιασμένοι.

Προφανώς η ομάδα του υπερταμείου έχει άλλες προτεραιότητες.

Κυβέρνηση – ΣΔΙΤ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Είναι προφανές ότι τα υψηλά ταμειακά διαθέσιμα της ΕΥΔΑΠ αποτελούν εδώ και χρόνια στόχο.

Η προηγούμενη κυβέρνηση επιχείρησε να βάλει χέρι στα διαθέσιμα αυτά λίγο άγαρμπα μέσω του κ. Σπίρτζη,  Υπουργού Υποδομών, με όχημα τον κ. Κοροβέση, ΕΥΔΑΠ ΠΑΓΙΩΝ, όταν με θρασύτατο τρόπο απαίτησαν να εκχωρήσει η ΕΥΔΑΠ ποσό περίπου 135.000.000 ευρώ.

Τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ, πιστή στην ιδεολογία της σε σχέση με τους ιδιώτες, μια και δεν μπορεί να ξεπουλήσει την ΕΥΔΑΠ λόγω της απόφασης του ΣΤΕ, επιχειρεί για πρώτη φορά στα χρονικά να τους βάλει στα δημόσια νερά (ταμιευτήρες, λίμνες, κανάλια) δηλαδή να τους παραδώσει τη λειτουργία και την συντήρηση του ΕΥΣ. Είναι τόσο άσχετοι και επικίνδυνοι που κάνουν λόγο ακόμα και για την ποιότητα του νερού προκειμένου να μας πείσουν ότι έχουν επιχειρήματα.

Εδώ και περίπου έναν αιώνα η ΕΥΔΑΠ συντηρεί και λειτουργεί το εξωτερικό υδροδοτικό σύστημα απρόσκοπτα, ξοδεύοντας πολλές φορές δεκάδες εκατομμύρια για λογαριασμό του κράτους προκειμένου να το διατηρήσει σε άριστη λειτουργική κατάσταση.

Άρα ο στόχος είναι προφανής και δεν είναι άλλος από τα ταμειακά διαθέσιμα της ΕΥΔΑΠ μέσω της μεγάλης αύξησης της τιμής του αδιύλιστου νερού και της καταβολής εκατοντάδων εκατομμυρίων αναδρομικά χωρίς να το προβλέπει η σύμβαση με το Ελληνικό Δημόσιο.

Αυτό που αποκρύπτουν ευλαβικά είναι ότι τελικά το κόστος θα το πληρώσουν οι πολίτες μέσω της ανατίμησης του τιμολογίου του νερού και ότι 220 εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ μένουν ξεκρέμαστοι με άδηλο μέλλον.

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ!!!

Όλοι ενωμένοι ας παραμερίσουμε τις όποιες διαφορές μας και ας δώσουμε τον κοινό αγώνα

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ