Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

Πάτρα: Τρέχει πάλι νερό από τη διατηρητέα βρύση της Αγίας Αικατερίνης

Παραδόθηκε σήμερα σε λειτουργία, από τη ΔΕΥΑΠ, παρουσία του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη, της Προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου, Κατερίνας Γεροπαναγιώτη, του Προέδρου της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέα Παπανικήτα και του Αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΠ, Παντελή Βακάλογλου, διατηρητέα βρύση στη συνοικία της Αγίας Αικατερίνης (Βρωμολάγκαδο). Ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΠ είπε ότι η βρύση, γαλλικής κατασκευής που χρονολογείται από τις αρχές του περασμένου αιώνα, αποτελούσε τμήμα δικτύου υδροδότησης της πόλης, καθώς παρόμοιες βρύσες είχαν τοποθετηθεί ανά 3- 4 τετράγωνα.

Οι κάτοικοι της συνοικίας που διέσωσαν τη βρύση, την εμπιστεύτηκαν στις Υπηρεσίες της ΔΕΥΑΠ, που τώρα τους την επιστρέφουν λειτουργική.

Το επόμενο διάστημα, χρησιμοποιώντας ως πρότυπο την διασωθέντα βρύση, θα κατασκευαστούν νέες βρύσες που θα τοποθετηθούν σε δημόσιους χώρους.

Η πρωτοβουλία αυτή της ΔΕΥΑΠ θα προσφέρει πρόσβαση σε πόσιμο νερό στους περαστικούς και θα μειώσει τη χρήση πλαστικών μπουκαλιών, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ο Δήμαρχος, Κ. Πελετίδης, μιλώντας με τους κατοίκους ανέφερε ότι η ΔΕΥΑΠ έχει φροντίσει να αναπαράγει το σχέδιο της συγκεκριμένης βρύσης ώστε να τοποθετήσει κι άλλες βρύσες σε σημεία της πόλης

ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ