Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

ΠΚΕ ΕΥΔΑΠ: Πρόσκληση σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση (Πέμπτη 8/9/2022 – 13:00) για το Σινε Δεξαμενή

Επτανήσου 2, Καλλιθέα • Τηλ. 210 7758 660  •  email: gr_politistikos@eydap.gr

Αθήνα 30/8/2022 • Αρ. Πρωτ. 9

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες,

Η Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ θέλει να κλείσει το σινεμά και να διώξει το Πολιτιστικό από τη Δεξαμενή.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Σαχίνης με εξώδικο που έστειλε στο Π.Κ. στις 12/8/2022 καταγγέλλει την υφιστάμενη από το 1991 παραχώρηση χρήσης και μας καλεί να αποδώσουμε τη χρήση του χώρου την… 31/8/2022 (!)

Ο θερινός κινηματογράφος «CINE Δεξαμενή» δημιουργήθηκε από το Πολιτιστικό το  1991. Πριν αξιοποιηθεί o χώρος αυτός από το Σύλλογό μας, ήταν στην κυριολεξία ένας σκουπιδότοπος, τον οποίο διαμορφώσαμε εκ του μηδενός, καθιστώντας τον ένα στολίδι και ένα κέντρο πολιτισμού. Τον δημιουργήσαμε, τον εξοπλίσαμε, τον «βαφτίσαμε», τον αναδείξαμε και τον λειτουργούμε τρεις δεκαετίες τώρα προς όφελος των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ, οι οποίοι παρακολουθούν ταινίες πρώτης προβολής μαζί με τον συνοδό τους εντελώς δωρεάν, οι δε κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας (και όχι μόνο) θεωρούν τον κινηματογράφο αυτό αναπόσπαστο κομμάτι της θερινής ζωής στην πόλη. Η χρήση του χώρου μας παραχωρήθηκε εγγράφως από την ΕΥΔΑΠ Α.Ε. με παραχωρητήριο αόριστης διάρκειας, το οποίο βρίσκεται μέχρι σήμερα σε ισχύ. Από τότε ο κινηματογράφος λειτουργεί διαρκώς και απρόσκοπτα μέχρι και σήμερα, χωρίς ποτέ να έχει η λειτουργία του, δημιουργήσει οποιοδήποτε πρόβλημα. Τα έσοδα από το σινεμά χρηματοδοτούν τις πολιτιστικές δραστηριότητες των 1700 μελών του Πολιτιστικού (θεατρική ομάδα, εικαστικό εργαστήρι, δωροεπιταγές βιβλίων, εκδρομές πολιτιστικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα, ενίσχυση καλλιτεχνικής παραγωγής μελών κ.α).

Η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ για να κλείσει το σινεμά επικαλείται τεχνικές εκθέσεις από το… 1995 έως και το 2020 για «στερεωτικές εργασίες» στην Αδριάνεια Δεξαμενή. Το 2020 κλείσαμε το σινεμά προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες. Και όμως από το πρόσφατο εξώδικο ενημερωθήκαμε ότι το έργο ανατέθηκε από τη Διοίκηση σε εργολάβο στις… 11/8/2022 χωρίς και πάλι να προσδιορίζεται η ημερομηνία έναρξης των εργασιών.

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες,

Το Δ.Σ. του ΠΚΕ αποφάσισε να καλέσει έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών του με  μοναδικό θέμα την λήψη αποφάσεων προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πολεμική της Διοίκησης ενάντια στο Πολιτιστικό Κέντρο.

Σύμφωνα με το άρθρο 10, παρ. β1 του Καταστατικού, η 1η Γ.Σ. καλείται την Παρασκευή 2/9/2022 στις 13:00 στη λέσχη του Πολιτιστικού (Επτανήσου 2 Καλλιθέα) και σε περίπτωση μη απαρτίας η 2η Γενική Συνέλευση θα γίνει την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022 στις 13:00 στην αίθουσα του υπογείου στο κτίριο του Περισσού. 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠρόεδροςΠαναγιώτης ΒελαχουτάκοςΟ Γενικός ΓραμματέαςΚώστας Ρίπης
ΠΗΓΗ: pke-eydap.gr

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ