Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Πολιτιστικό Κέντρο: Αύξησαν τις δυνάμεις τους Αποχή και Συμμαχία. Μείωση για την Ενιαία, σταθεροί Πολιτιστική Δράση και ΣΕΚΕΣ

Πραγματοποιήθηκαν στις 12-15 Οκτωβρίου 2021 οι αρχαιρεσίες στο Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων, τη μεγαλύτερη συλλογικόττα στην ΕΥΔΑΠ με 1676 μέλη.

Οι πρώτες εκτιμήσεις από τα αποτελέσματα όπως τα ανακοίνωσε η εφορευτική επιτροπή  είναι:

  1. Το ψηφοδέλτιο της Ενιαίας Πολιτιστικής Κίνησης, που στηρίχτηκε από τις παρατάξεις ΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ και τμήμα της ΔΑΚΕ δεν κατάφερε να επιτύχει το στόχο του, που ήταν η πλειοψηφία στο νέο Δ.Σ. Σε σύγκριση με τις εκλογές τοου 2019, οι παρατάξεις που στήριξαν την Ενιαία απώλεσαν 141 ψήφους, ποσοστό 6,1% και 1 έδρα. Κύκλοι της ΑΚΕ αποδίδουν την απώλεια της έδρας στην αύξηση της αποχής. (490 μέλη το 2021, έναντι 287 το 2019)
  2. Μεγάλη ηττημένη η ΠΑΣΚΕ, η οποία για πρώτη φορά από την ίδρυση του Πολιτιστικού το 1983, δεν θα εκπροσωπηθεί στο Δ.Σ.
  3. Η Συμμαχία αύξησε τις δυνάμεις της σε ποσοστό κατά 3,8% και πήρε 4 έδρες (είχε 3).
  4. Πολιτιστική Δράση και ΣΕΚΕΣ επενεξέλεξαν για τρίτη συνεχή εκλογική αναμέτρηση από ένα μέλος στο Δ.Σ.
  5. Στο νέο ΔΣ επανεκλέγονται: Ρετουνιώτης, Χρονόπουλος (ΑΚΕ), Μάρρα (Συμμαχία), Θεοδόση (Πολιτιστική Δράση), Μπαστέας (ΣΕΚΕΣ). Επανέρχονται: Ρίπης, Τσιμιδάκη (Συμμαχία), Γρατσία (ΔΑΚΕ). Νέα πρόσωπα: Βελαχουτάκος, Παππά (ΑΚΕ), Κουτής (Συμμαχία).
  6. Οι γυναίκες αποτελούν το 45% των μελών του Δ.Σ.
ΠΗΓΗ: pke-eydap.gr

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ