Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

«Πόρτα εξόδου» για 3.000 υπαλλήλους ΔΕΚΟ, που ανήκουν στο Υπερταμείο

Κοντά στην έξοδο από τον εργασιακό βίο βρίσκονται περίπου 3.000 εργαζόμενοι των ΔΕΚΟ που έχουν μεταφερθεί στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας.

Στον δρόμο που άνοιξε η ΔΕΗ κινδυνεύουν να βρεθούν πρωτίστως 2.500 εργαζόμενοι στα Ελληνικά Ταχυδρομεία και στις Αστικές Συγκοινωνίες.

Πρόκειται για εταιρείες με σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας, οι οποίες αδυνατούν να σηκώσουν για πολύ ακόμα το βάρος του πλεονάζοντος προσωπικού, αναφέρει δημοσίευμα της Κυριακάτικης RealNews.

Η αποχώρηση προσωπικού με ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα ή η μετακίνηση σε άλλες θέσεις έχουν προβλεφθεί και στα business plans της διοίκησης του υπερταμείου τα οποία απεστάλησαν στις διοικήσεις των εταιρειών και αποτελούν μέρος της ευρύτερης στρατηγικής για την αναδιάρθρωσή τους και την επιστροφή τους στην κερδοφορία. Εκτός από τις δύο μεγάλες κρατικές εταιρείες, υπάρχουν και άλλες μικρότερου μεγέθους που χρειάζεται να διαχειριστούν τα λειτουργικά τους κόστη και να αναπροσαρμόσουν το επενδυτικό τους πλάνο -όπως ορίζει και το μνημόνιο- προκειμένου να καταστούν ανταγωνιστικές.

Ανάμεσά τους, σύμφωνα πάντα με τη RealNews, είναι:

  • ο Οργανισμός Κεντρικής Αγοράς Αθηνών (ΟΚΑΑ)
  • η Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης (ΚΑΘ)
  • οι Ελληνικές Αλυκές

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ