Οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ που συγκεντρωθήκαμε την Τετάρτη 11/11/2015 στο αμφιθέατρο του Περισσού μετά από πρόσκληση του ΣΕΚΕΣ, συζητήσαμε για την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας του 2015 και καταλήξαμε στα παρακάτω:
- Η ακολουθούμενη την πενταετία 2010-2015 πολιτική λιτότητας σε βάρος των εισοδημάτων των εργαζομένων, δημιούργησαν ένα ευνοϊκό οικονομικό περιβάλλον για την ΕΥΔΑΠ, με υψηλή κερδοφορία και συσσώρευση εκατοντάδων εκατομμυρίων αδιάθετων κερδών.
- Έχουμε το ηθικό δικαίωμα να διεκδικήσουμε ώστε το αποτέλεσμα των οικονομικών θυσιών που μας επιβλήθηκαν, να κατευθυνθεί κυρίως στην οικοδόμηση της δημόσιας ΕΥΔΑΠ επενδύοντας στο ανθρώπινο δυναμικό με προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού, βελτίωση της οικονομικής θέσης των ήδη εργαζομένων και διασφάλιση της προσβασιμότητας σε υπηρεσίες ύδρευσης –αποχέτευσης για τους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας με την εφαρμογή κοινωνικής τιμολογιακής πολιτικής και πολιτικής διακοπών υδροδότησης μόνο για τους «έχοντες».
- Η νέα Συλλογική Σύμβαση που πρόκειται να υπογραφεί δεν εκφράζει ούτε τις ανάγκες, ούτε τις διαθέσεις του προσωπικού της ΕΥΔΑΠ, αλλά ούτε και την αποστολή της ΕΥΔΑΠ ως δημόσιας και κοινωφελούς εταιρείας
- Ζητάμε, έστω και την τελευταία στιγμή, η παράγραφος 6 της προς υπογραφή σύμβασης να συμπεριλάβει ρητή δέσμευση για την άμεση σύσταση επιτροπής, η οποία μέχρι την 31/12/2015 θα καταλήξει στον αριθμό των προσλήψεων, για τις οποίες η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ εντός του α’ εξαμήνου του 2016 θα ολοκληρώσει τις διαδικασίες για την πρόσληψή τους.