Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Ψυτάλλεια: Συνεχίζεται ο πόλεμος προσφυγών φρενάρει εκ νέου το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών

Η ΑΕΠΠ έκανε κάνει δεκτή την προσφυγή  ΑΚΤΩΡ - AVAX έρχεται νέα αίτηση στο ΣτΕ

Σε νέα δικαστική αντιπαράθεση, η οποία ακυρώνει κάθε άμεσο σχεδιασμό για το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών, οδηγεί η πρόσφατη απόφαση της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών, με την οποία κάνει δεκτή την προσφυγή της κοινοπραξίας Ελλάκτωρ –ΑVAX.

Η τελευταία είχε στραφεί εναντίον της απόφασης της ΕΥΔΑΠ να προχωρήσει στη συνέχιση στο διαγωνισμό ύψους 260 εκατ. ευρώ και των δύο σχημάτων που είχαν αρχικά αποκλειστεί από την διαγωνιστική διαδικασία, επικαλούμενη μία τεχνική γνωμοδότηση από το ΤΕΕ και μία νομική.

Μάλιστα στις αρχές Απριλίου, το ΔΣ προχώρησε στην έγκριση των δικαιολογητικών των υποψηφίων και η εταιρεία ανακοίνωσε τη βαθμολογία της  τεχνικής αξιολόγησης των προσφορών. Βάσει αυτής ΑΚΤΩΡ – ΑΒΑΞ είχαν βαθμολογηθεί με 109,93, το σχήμα Intrakat – ΤΕΡΝΑ – Suez με 108 και η Μυτιληναίος – Κωνσταντινίδης – ACEA με 106.  Όμως το νικητή θα τον κρίνει η οικονομική προσφορά, η οποία έχει συντελεστή βαρύτητας 70% στο αποτέλεσμα του διαγωνισμού.

Η τελευταία απόφαση της ΑΕΠΠ, περιπλέκει τα πράγματα  και σύμφωνα με πληροφορίες οδηγεί σε νέα προσφυγή στο ΣτΕ προκειμένου ο διαγωνισμός να συνεχιστεί και με τους τρεις υποψηφίους κάτι που και η  ΕΥΔΑΠ έχει επικαλεστεί ως επιχείρημα για να ενισχυθεί ο ανταγωνισμός και να πετύχει καλύτερο τίμημα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η προσφυγή θα γίνει πριν το τέλος της εβδομάδας.

Για καθυστερήσεις στο έργο από νέο γύρο προσφυγών είχε μιλήσει προ διμήνου σε δημοσιογράφους η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ εκτιμώντας τότε ότι ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί τέλη Σεπτεμβρίου, κάτι που φαντάζει αδύνατο. 

Για να αντιμετωπιστούν οι καθυστερήσεις στο έργο (σ.σ ο διαγωνισμός είχε προκηρυχθεί από την προηγούμενη διοίκηση το καλοκαίρι του 2019), τον περασμένο Φεβρουάριο η ΕΥΔΑΠ αποφάσισε να προχωρήσει σε συμπληρωματική σύμβαση με την κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ –ΑBAX συνολικού ύψους 27 εκατ. ευρώ. Η διάρκειά της είναι για 12 μήνες δηλαδή έως τον Απρίλιο του 2022. Η συμφωνία κατά την διοίκηση μπορεί να λυθεί εφόσον υπάρχει ανάδοχος νωρίτερα από το 12μηνο.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr
Συντάκτης: Μαριάννα Τζάννε

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ