ΣΕΚΕΣ: Στις εκλογές των Μηχανικών στηρίζουμε “Ανανεωτική Συμμετοχική Κίνηση”

0
285

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

Το ΣΕΚΕΣ παρόν στους αγώνες και τις διεκδικήσεις του κινήματος, ανοιχτό στις συνεργασίες πάνω σε πλαίσια θέσεων και αρχών, χωρίς υπόγειες διαδρομές και καπελώματα, με γνώμονα πάντα το κοινό καλό, δεν θα μπορούσε παρά να δώσει για άλλη μια φόρα δυναμικό παρόν και στις εκλογές του Συλλόγου Μηχανικών.

Έτσι με πίστη στην ισότιμη συμμετοχή, την ποιότητα και την αξία των συνεργαζόμενων μελών  δημιουργήθηκε, Η ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Π.Ε & Τ.Ε

Μία συμμαχία δυνάμεων  που υποστηρίζεται από την ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ το ΣΕΚΕΣ και όλους τους συνάδελφους μηχανικούς που πιστεύουν:

 • Στην ενότητα στην πράξη
 • Στην Δημόσια ΕΥΔΑΠ χωρίς αστερίσκους
 • Στην προσβασιμότητα όλων στο νερό ως φυσικό αγαθό
 • Στις δημοκρατικές,  διαφανείς και αξιοκρατικές διαδικασίες, χωρίς υπόγειες συνδιαλλαγές και ευνοιοκρατίες και
 • Κυρίως στον σεβασμό της νοημοσύνης των συναδέλφων.

Διεκδικούμε και υποστηρίζουμε:

 • ΝΑΙ στην Δημόσια ΕΥΔΑΠ και στο δικαίωμα όλων στην πρόσβαση στο νερό ως κοινωνικό αγαθό. ΤΑΙΠΕΔ και ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ σημαίνουν ιδιωτικοποίηση και παράδοση του κύκλου νερού και των εργαζόμενων σ’ αυτόν, βορά στα αρπακτικά και τους κερδοσκόπους.
 • ΝΑΙ στην ενότητα του κινήματος στην πράξη, γι αυτό η πρότασή μας στην Γενική Συνέλευση του Συλλόγου ήταν το ενιαίο ψηφοδέλτιο, ώστε το μνημονιακό τσουνάμι που βιώνουμε και θα συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε δριμύτερο, να μας βρει ενωμένους και απαλλαγμένους από κομματικές και παραταξιακές αγκυλώσεις και σκοπιμότητες που έχει αποδειχτεί ότι είναι η αχίλλειος πτέρνα του κινήματος. Δυστυχώς για άλλη μια φορά επικράτησαν οι παλαιοκομματικές αντιλήψεις και μεγαλοπαραταξιακές νοοτροπίες.
 • ΝΑΙ στην διαφάνεια και στις αξιοκρατικές διαδικασίες σε όλα τα επίπεδα,     που εξασφαλίζουν την αναγνώριση και τον σεβασμό των επιλογών και των διαδικασιών.
 • ΝΑΙ στις δημοκρατικές συμμετοχικές διαδικασίες με διαρκή ενημέρωση όλων των συναδέλφων, ώστε να είναι πάντα γνώστες της πραγματικότητας και ενεργοί στην λήψη των αποφάσεων.
 • ΟΧΙ στον εργοδοτικό συνδικαλισμό της συναλλαγής με την εξουσία και της κομματικής χειραφέτησης του κινήματος, με τα οδυνηρά του αποτελέσματα, οδηγώντας το στην αμφισβήτηση, την απαξίωση και τελικά στον διχασμό και την ήτα.
 • ΟΧΙ στην ποινικοποίηση της εργασίας αλλά ΟΧΙ και στην υποκριτική και παραπλανητική μεθόδευση του ίσου καταμερισμού ευθυνών με σκοπό την συγκάλυψη και απαλλαγή των πραγματικά ευθυνόντων.
 • ΟΧΙ σε μισθολόγια δύο, τριών κ.τ.λ ταχυτήτων που είμαστε μάρτυρες τον τελευταίο καιρό. Επίλυση όλων των εκκρεμοτήτων μέσα από την Σ.Σ.Ε για όλο το προσωπικό.
 • ΟΧΙ στις θέσεις ψυγείο που απαξιώνουν συναδέλφους με γνώση και εμπειρία ενώ ταυτόχρονα κατασπαταλούνται διόλου ευκαταφρόνητα ποσά για ειδικούς σύμβουλους.
 • ΟΧΙ στο οργανόγραμμα τέρας που μοναδικό σκοπό έχει την δημιουργία ισορροπιών και ευνοιοκρατίας με αντάλλαγμα την “εργασιακή ειρήνη” του εργοδοτικού συνδικαλισμού που βιώνουμε στις ημέρες μας, με αποτέλεσμα την αποδυνάμωση των παραγωγικών δυνάμεων, που “ευκαιρίας δοθείσης” συμπληρώνονται με εργαζόμενους άλλων μορφών και σχέσεων εργασίας (εργολαβικοί, ενοικιαζόμενοι, με μπλοκάκι κ.τ.λ.), με αδιαφανείς διαδικασίες πρόσληψης και χωρίς καμία αξιολόγηση.

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

Οι στιγμές που βιώνουμε είναι πάρα πολύ κρίσιμες όπως γνωρίζουμε όλοι μας. Γι’ αυτό οι επιλογές μας πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές και υπεύθυνες. Οι δυνάμεις που θα αναδειχτούν από αυτές τις εκλογές θα κληθούν να αναμετρηθούν με καταστάσεις και πραγματικότητες που η έκβασή τους θα σημαδέψει το μέλλον μας αλλά και το μέλλον ολόκληρης της κοινωνίας για πολλές δεκαετίες.

Η ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Π.Ε & Τ.Ε έχοντας συναίσθηση των ευθυνών που απορρέουν από τις καταστάσεις, αλλά και εμπιστοσύνη στα μέλη που την απαρτίζουν, απαλλαγμένη από μικροκομματικές σκοπιμότητες και μεγαλοπαραταξιακές λογικές και μεθοδεύσεις, σας κοιτάμε στα μάτια με ψηλά το κεφάλι και μη έχοντας να σας τάξουμε κάτι άλλο, σας υποσχόμαστε ότι στηρίζοντας το ψηφοδέλτιό μας και δίνοντάς μας την δυνατότητα να εκπροσωπηθούμε στο νέο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Μηχανικών, θέτουμε εαυτόν στην υπηρεσία του κινήματος, χωρίς υστερόβουλες βλέψεις και αστερίσκους με μοναδικό γνώμονα το κοινό καλό.

Στις εκλογές του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Π.Ε & Τ.Ε στις 6 & 7 / 6 / 2018

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ

       ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Π.Ε & Τ.Ε

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ