Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Σκάνδαλο με τη μόλυνση των υδάτων από τις εταιρίες ύδρευσης – Ζήτησε συγνώμη η Water UK

Η Water UK, εταιρεία-ομπρέλα για τις εταιρείες ύδρευσης του Ηνωμένου Βασιλείου, εξέδωσε σήμερα το πρωί συγνώμη που δεν έκανε περισσότερα εγκαίρως ώστε να μην μολυνθούν τα ποτάμια και η θάλασσα με λύματα.

«Το μήνυμα από τη βιομηχανία ύδρευσης και αποχέτευσης είναι σαφές: λυπούμαστε. Θα έπρεπε να είχαν γίνει περισσότερα για να αντιμετωπιστεί το θέμα των διαρροών νωρίτερα και το κοινό έχει δίκιο που είναι αναστατωμένο για την τρέχουσα ποιότητα των ποταμών και των παραλιών μας», δήλωσε η πρόεδρος του Water UK, Ρουθ Κέλι.

Η βιομηχανία δεσμεύεται να δαπανήσει 10 δισεκατομμύρια λίρες την επόμενη δεκαετία για να μειώσει τον αριθμό των διαρροών λυμάτων.

Η Water UK λέει ότι ελπίζει να μειώσει τον αριθμό των περιστατικών απόρριψης λυμάτων έως και 140.000 ετησίως έως το 2030.

Από τα λύματα θεωρούνται πλέον μολυσμένες 22 παραλίες σε όλη την Αγγλία και την Ουαλία. Επίσης, σχεδόν όλες οι πλωτές οδοί του Ηνωμένου Βασιλείου θεωρούνται πλέον πολύ μολυσμένες για κολύμπι. Μια έκθεση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής των Κοινοτήτων του 2022 σχετικά με την κατάσταση των ποταμών του Ηνωμένου Βασιλείου κατέληξε στο συμπέρασμα ότι κανένας ποταμός στην Αγγλία δεν ήταν απαλλαγμένος από χημική μόλυνση. Μόνο το 14% των αγγλικών ποταμών, ήταν σε «καλή» οικολογική κατάσταση.

ανταπόκριση από το Λονδίνο: Eυδοξία Λυμπέρη

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ