Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Σωματείο Αποχέτευσης: “Όλοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Περισσό στις 10:00”

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΕΥΔΑΠ

11.10.2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΛΟΙ  ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟ ΣΤΙΣ 10:00
ΤΕΤΑΡΤΗ 12.10.2022

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

Το Σωματείο μας με συνέπεια και συνέχεια, αντιμετωπίζει δυναμικά όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ.

Είμαστε υπερήφανοι που συμβάλαμε αποφασιστικά και ουσιαστικά, σηκώνοντας όλο το βάρος του αγώνα, μαζί με το Σύλλογο Μηχανικών και τον Σύλλογο των Επιστημόνων ΕΥΔΑΠ, στη μεγάλη νίκη απέναντι στην προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του ΕΥΣ προσφεύγοντας άμεσα και έγκαιρα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, οργανώνοντας και συμμετέχοντας σε επαναλαμβανόμενες δράσεις ενημέρωσης των πολιτών και των πολιτειακών φορέων καθώς και σε δυναμικές παρεμβάσεις όταν κάποιοι είχαν επιλέξει τη σιωπή και «περίμεναν καρτερικά τη μοίρα» του ΕΥΣ και των εργαζομένων που αφήσαν στην τύχη τους.

Συνεχίζοντας τη διεκδικητική μας πορεία, το Σωματείο στηρίζει και συμμετέχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που προκήρυξε η ΟΜ.Ε ΕΥΔΑΠ  για αύριο Τετάρτη 12-10-2022 και ώρα 10:00, στην είσοδο του κεντρικού κτιρίου στον Περισσό.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να δώσουν δυναμικό παρόν στη διαμαρτυρία.
Οι εργαζόμενοι παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας με επαναλαμβανόμενες διαμαρτυρίες και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • Το συνταξιοδοτικό ασφαλιστήριο που αποτελεί συμβατική υποχρέωση της εταιρείας, αποζημίωση των εργαζομένων από το 2018 για την καθυστέρηση του εν λόγω ασφαλιστηρίου που υπολογίζουμε ότι είναι τουλάχιστον 15 εκ. €.
  • Άμεση οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης
  • Συμπληρωματική ΣΣΕ για τη κάλυψη όλων των απωλειών από τον πληθωρισμό.
  • Την ανάκληση της απόφασης της Διοίκησης να εγκαταστήσει τον Μεγάλο Αδερφό των παρακολουθήσεων στην ΕΥΔΑΠ, και να επιδείξει σεβασμό στη διαφάνεια, στη δημοσιότητα, στη δημοκρατία και στην ανάγκη λογοδοσίας της ίδιας για τη διαχείριση του ζωτικού δημόσιου αγαθού του νερού.
  • Να ακυρωθεί η πρόθεση της διοίκησης να καταθέσει αγωγές κατά των εργαζομένων με σκοπό να πάρει τα χρήματά τους και να τα διανείμει στους μετόχους της εταιρείας

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                   Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας
Γιώργος Ραντίτσας             Κώστας Μαρινάκης

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ