Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Σωματείο Αποχέτευσης: Συμμετέχουμε στην Απεργία την Τετάρτη 28/2/2024

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΕΥΔΑΠ

Αθήνα, Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

24ΩΡΗ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28.02.24

Το Σωματείο μας, αποφάσισε να συμμετάσχει στην 24ωρη παναττική απεργία που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο Αθήνας για την Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024.

Αγωνιζόμαστε:

 • Να μη ξεχαστεί το έγκλημα των Τεμπών
 • Δικαίωση των 57 ψυχών που χάθηκαν στο τραγικό δυστύχημα στις 28 Φεβρουαρίου 2023

Απαιτουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους της Αττικής :

 • Αύξηση μισθών, πέραν του κατώτατου, για την προστασία της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Αντιμετώπιση της τρέχουσας πληθωριστικής έξαρσης που διογκώνεται λόγω της απληστίας και της αισχροκέρδεια του κεφαλαίου.
 • Διενέργεια αυστηρών ελέγχων και διαφάνειας στον τρόπο διαμόρφωσης του κόστους, των τιμών και των περιθωρίων κέρδους σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα με την ουσιαστική ενίσχυση της επιτροπής ανταγωνισμού.
 • Πάταξη της κερδοσκοπίας σε όλες τις επιχειρήσεις βασικών κλάδων παραγωγής και εμπορίας βασικών αγαθών διατροφής και έκτακτη φορολογία επί των κερδών αλυσίδων Super market και επιχειρήσεων ενέργειας, μεταφορών και τραπεζών.
 • Τιμαριθμική αναπροσαρμογή όλων των κοινωνικών επιδομάτων και παροχών, καθώς και διεύρυνση των δικαιούχων επιδότησης ενοικίου, βάσει εισοδηματικών και κοινωνικών κριτηρίων για να αντιμετωπιστεί το υψηλό κόστος στέγασης, ειδικά σε νέα ζευγάρια και φοιτητές, παράλληλα με την δημιουργία δημόσιου αποθεματικού κοινωνικών κατοικιών.

Επιπλέον απεργούμε διεκδικώντας:

 • Ανάκληση των μονομερών ενεργειών της διοίκησης της Ε.ΥΔ.Α.Π. στους προσληφθέντες εργαζομένους από 14.2.2012 έως 31.12.2023 και εφαρμογή των ΕΣΣΕ και του Κανονισμού.
 • Διατήρηση των ευνοϊκών ρυθμίσεων που απορρέουν από τις ΕΣΣΕ και τον Κανονισμό Προσωπικού για την διασφάλιση της 5νθήμερης εργασίας στην ΕΥΔΑΠ.
 • Προσλήψεις τακτικού προσωπικού ενταγμένο στον Κανονισμό Προσωπικού ΕΥΔΑΠ και τις ΕΣΣΕ.
 • Αποτροπή των καρτών ελέγχου προσωπικού που με διασταλτική ερμηνεία του νόμου επιχειρεί η Διοίκηση τςη Ε.ΥΔ.Α.Π. να εγκαταστήσει στους χώρους εργασίας.

Καλούμε όλα τα Σωματεία της ΕΥΔΑΠ να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις και να στηρίξουν τον δίκαιο αγώνα μας

Καλούμε τους προϊστάμενους των υπηρεσιών να μεριμνήσουν για την λειτουργία των υπηρεσιών τους με προσωπικό ασφαλείας που είναι στη διάθεση της ΕΥΔΑΠ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28.02.24 ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11:00 ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΡΑΗ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

– Ο-

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΑΝΤΙΤΣΑΣ

-Ο-

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

ΥΓ:

Με την ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ απούσα για άλλη μια φορά αναδεικνύουμε:

 • Την αδιαφορία που επιδεικνύει για άλλη μια φορά το προεδρείο της ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ τόσο για τα ευρύτερα προβλήματα όσο και για τα ειδικότερα που απασχολούν τους εργαζόμενους στην ΕΥΔΑΠ.
 • Την αντικαταστατική συμπεριφορά να μην συγκληθεί έκτακτο ΔΣ κατόπιν αιτήματος των μελών του ΔΣ, ώστε να κηρυχθεί απεργία που θα ενισχύει το αγωνιστικό μέτωπο αλλα και να διεκδικηθούν τα κλαδικά μας αιτήματα.
 • Την αδράνεια και την επιλογή του προεδρείου της ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ να ξεπλένει τις πολιτικές της κυβέρνησης και της διοίκησης.

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ