Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024

Σταγιάτες: Τόνοι πόσιμου νερού για τους πολίτες του Βόλου από το χωριό που αντιστάθηκε στην ιδιωτικοποίηση των πηγών του

Οι κάτοικοι του χωριού Σταγιάτες είναι εκεί για να στηρίξουν τους Βολιώτες που για 10η μέρα δεν έχουν πόσιμο νερό.

«Το νερό δεν είναι εμπόρευμα, είναι δημόσιο αγαθό», τονίζουν οι κάτοικοι στο χωριό Σταγιάτες του Πηλίου, που εδώ και χρόνια αγωνίζονται κι αντιστέκονται σθεναρά σε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του νερού.

Παρά τους εκφοβισμούς από τον δήμαρχο Βόλο, οι κάτοικοι συνεχίζουν να παλεύουν για το νερό τους, για να παραμείνει δημόσιο αγαθό, να κρατήσουν την πηγής της Κρύας Βρύσης μακριά από συμφέροντα που θα πλήξουν το δημόσιο χαρακτήρα της και της ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών σε αυτή.

Οι κάτοικοι του χωριού συντηρούν το δίκτυο μόνοι τους, με το δικό τους προσωπικό κόπο, αποφασίζοντας συλλογικά, προχωρώντας σε τακτικούς χημικούς ελέγχους, χωρίς να διανοούνται ότι η εμπορική εκμετάλλευση του νερού αποτελεί λύση για να πλουτίσουν.

Με τις συνέπειες των καταστροφικών πλημμυρών να στέκουν βαριές πάνω από τους πολίτες του Βόλου, οι κάτοικοι στις Σταγιάτες δίνουν δωρεάν πόσιμο νερό στους κατοίκους της πρωτεύουσας της Μαγνησίας από την πρώτη μέρα, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την αλληλεγγύη τους.

ΠΗΓΗ: rosa.gr

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ