Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022
Βασίλης Τσόκαλης
Βασίλης Τσόκαλης
Εργάζεται στη ΔΔΥ.

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

Σύγχυση ρόλων ή απολογητές Διοικήσεων

Ζητώ ταπεινά συγγνώμη από τους συγγραφείς της ανακοίνωσης της Ανανεωτικής (;) Κίνησης Μηχανικών που δε ζήτησα την άδεια τους να διατυπώσω τη γνώμη μου σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ζήτημα της συνέχισης λειτουργίας του ΚΕΛ Θριασίου και την δυνατότητα ανάληψης της λειτουργίας του από το προσωπικό της ΕΥΔΑΠ, κάτι που αποτελεί και συμβατική υποχρέωση.

Η θέση του ΣΕΚΕΣ είναι γνωστή για επανάκτηση δραστηριοτήτων της ΕΥΔΑΠ που έχουν δοθεί ή λειτουργούν με ιδιώτες.

Η παραχώρηση δραστηριοτήτων σε ιδιώτες δεν είναι φυσικό φαινόμενο. Με πολιτικές αποφάσεις παραδίδονται, με πολιτικές αποφάσεις ανακτώνται.

Οι ευθύνες για το τρόπο εκτέλεσης της σύμβασης του ΚΕΛ Θριασίου, η επιστροφή της τελευταίας επέκτασης της εργολαβίας ως απαράδεκτης στην ΕΥΔΑΠ με την 71/2015 απόφαση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων φυσικά δε βαρύνουν τα δεκάδες στελέχη και εργαζομένους στην ΕΥΔΑΠ που με ευσυνειδησία εκτελούν τα καθήκοντά τους. Βαρύνουν αποκλειστικά τις εκάστοτε Διοικήσεις της ΕΥΔΑΠ και τα ελάχιστα μετρημένα στα δάκτυλα Διευθυντικά στελέχη, που κατά καιρούς εμφανίσθηκαν ως πέπμτη φάλλαγα στην άμεση και έμμεση ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ.

Οι απαντήσεις δίδονται από τις Διοικήσεις δημόσια. Αυτές έχουν και την υποχρέωση της λογοδοσίας απέναντι στον Ελληνικό λαό και τη κοινωνία, για το τρόπο διαχείρισης του Δημόσιου χρήματος.

Οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές, πέρα απο την υποχρέωση της προστασίας των δικαιωμάτων των εργαζομένων, τη διεκδίκηση και τήρηση των ΣΣΕ, των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, έχουν και την υποχρέωση του κοινωνικού και εργατικού ελέγχου.

Δε γνωρίζουν οι συντάκτες της ανακοίνωσης ότι η διάχυση των ευθυνών αθωώνει τους πραγματικά υπεύθυνους;

Η συνδιοίκηση και οι πελατειακές σχέσεις, η καλλιέργεια της υποταγής, είναι από τους καθοριστικούς παράγοντες, που οδήγησαν στην απαξίωση του συνδικαλιστικού κινήματος, στην απομάκρυνση των εργαζομένων από αυτό, αλλά και στην αποξένωση του από την κοινωνία τη τελευταία εικοσαετία. Οι συντάκτες της ανακοίνωσης της Ανανεωτικής δεν επιδιώκουν την ανανέωση του συνδικαλιστικού κινήματος, αλλά στη διατήρηση του ίδιου καθεστώτος.

Βασίλης Τσόκαλης.

Υ.Γ : Ο Γάλλος συγγραφέας Αντρέ Μαλρώ έλεγε ότι ο “πολιτισμός δεν κληρονομείται κατακτάται”. Εγώ θα προσέθετα και την αξιοπρέπεια.

ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ