Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΣΤΕ – Η μάχη για την έξοδο ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ από το Υπερταμείο συνεχίζεται

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΣτΕ πραγματοποίησαν την Τετάρτη 21/9/2022 το πρωί σωματεία, φορείς και πολίτες μετά από πρόσκληση της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ, του Σωματείου Εργαζομένων της ΕΥΑΘ και της Πρωτοβουλίας για την Διασφάλιση της Δημόσιας Διαχείρισης του νερού.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την συζήτηση στην Επιτροπή Συμμόρφωσης του ΣΤΕ της προσφυγής της ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ για τη μη εφαρμογή από την κυβέρνηση της πρόσφατης απόφασης του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματική την ένταξη ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο. Η κυβέρνηση απαξιώνοντας και ακυρώνονταας το ΣτΕ προχώρησε σε μια προκλητικά αντιδημοκρατική εκτροπή και με τα άρθρα 114 και 115 του ν. 4964/2022 αρνήθηκε να μεταφέρει την πλειοψηφία των μετοχών της ΕΥΔΑΠ και ΕΥΔΑΠ στο κράτος.

Οι συγκεντρωμένοι κρέμασαν πανό με συνθήματα που έκαναν λόγο για Αντιδημοκρατική Εκτροπή εκ μέρους της κυβέρνησης, για απαξίωση του ΣτΕ και επισήμαναν τον κίνδυνο για το δημόσιο νερό.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν επίσης τα Σωματεία Προσωπικού και Αποχέτευσης της ΕΥΔΑΠ, η Πρωτοβουλία Ενάντια στην Περιβαλλοντική καταστροφή και την κλιματική αλλαγή, ενώ παραβρέθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ν. Παππάς και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και εκπρόσωπος από το ΜΕΡΑ25.

Οι διοργανωτές της διαμαρτυρίας δήλωσαν ότι η μάχη για τη προστασία του νερού ως δημόσιο αγαθό και την επιστροφή τώρα των μετοχών της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στο Υπουργείο Οικονομικών θα συνεχιστεί.

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

 

 

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ