Σύλλογος Επιστημονικού Προσωπικού: Ανακοίνωση για Γενικό Διευθυντή εκτός ΕΥΔΑΠ και Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ε.ΥΔ.Α.Π

Αθήνα 9/7/2024

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΗΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΤΟΣ ΕΥΔΑΠ

Η διοίκηση Στεργίου-Σαχίνη, παρά την έξοδο της ΕΥΔΑΠ από το υπερταμείο και την οριστική επαναφορά της στον πλήρη έλεγχο του ελληνικού δημοσίου, εμφανίζεται να παραμένει σταθερή στην προσπάθεια έμμεσης ιδιωτικοποίησης και εφαρμογής στην ΕΥΔΑΠ του «μοντέλου ΔΕΗ». Τα αποτελέσματα του οποίου βιώνουν οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ (πολλές ταχύτητες και χαμηλοί μισθοί για τους πολλούς, υψηλές αποδοχές εκτός συλλογικών συμβάσεων για τα διευθυντικά στελέχη) και οι πολίτες με τα τιμολόγια ρεύματος.

Η διοίκηση επαναφέρει την πρόθεσή της να καλύψει τη θέση του Γενικού Διευθυντή Οικονομικών & Εφοδιαστικής Αλυσίδας μέσω προκήρυξης της θέσης από την «ελεύθερη» αγορά εργασίας και όχι με εσωτερική προκήρυξη.

Ο σύλλογός μας είχε εξαρχής τοποθετηθεί ομόφωνα (https://sekes-eydap.gr/syllogos-epistimonikou-prosopikou-parastasi-diamartyrias-ston-perisso-paraskevi-18-6-stis-12-00/) ενάντια σε μια τέτοια προοπτική. Εκφράζουμε την εμπιστοσύνη μας στο στελεχικό δυναμικό της εταιρίας και στις δυνατότητες του να ανταποκριθεί στις ανάγκες στελέχωσης του οργανογράμματος. Ενδεχομένως με κάποιες λογικές και αναγκαίες προσαρμογές του οργανογράμματος.

Δηλώνουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση σε προσπάθειες που ανοίγουν κερκόπορτες απαξίωσης του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρίας και προώθησης της έμμεσης ιδιωτικοποίησης.

ΨΗΦΙΑΚΗ ΚΑΡΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Η νεοφιλελεύθερη εμμονή της κυβέρνησης και της διοίκησης στην εφαρμογή μέτρων απαξίωσης του προσωπικού και έλλειψης εμπιστοσύνης προς το ανθρώπινο δυναμικό που υδροδοτεί και αποχετεύει επί δεκαετίες, επιτυχώς και ποιοτικώς, το λεκανοπέδιο καταδεικνύεται και στο θέμα της απόφασης για εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας.

Ο σύλλογός μας έχει εκφράσει την αντίθεσή του σε τέτοιου είδους μέτρα και προκρίνει την επεξεργασία και εφαρμογή μοντέλων αναδιοργάνωσης της εταιρίας με δραστική μείωση του εργάσιμου χρόνου που θα σέβονται τον εργαζόμενο και θα δημιουργούν ευχάριστες και παραγωγικές εργασιακές συνθήκες. Και όχι περιβάλλον καταναγκασμού και αντιπαραθέσεων.

Καλούμε τη διοίκηση να σταματήσει κάθε μέτρο σε αυτήν την κατεύθυνση και να αναλάβει πρωτοβουλία μαζί με τους εργαζόμενους για την αναδιοργάνωση του μοντέλου εργασίας σύμφωνα με τα παραπάνω.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ